Un jutjat de Gandia declara complexa la causa del finançament il·legal del PSPV-PSOE

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia ha declarat complexa la instrucció que duu a terme sobre el possible finançament irregular del PSPV, per la qual cosa s'amplia a díhuit mesos el termini per a aqueixes diligències.

finançament

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia ha declarat complexa la instrucció que duu a terme sobre el possible finançament irregular del PSPV, per la qual cosa s’amplia a díhuit mesos el termini per a aqueixes diligències.

Així consta en un acte datat el passat 31 de juliol donat a conéixer aquest divendres pel PP de la Comunitat Valenciana, partit que està personat en tots els jutjats que investiguen el possible finançament irregular del PSPV-PSOE.

En concret, aquest jutjat de Gandia investiga l’adquisició d’un immoble en aquesta localitat per part de la Federació Valenciana de Futbol en 2009 per 525.000 euros, una operació que va ser subvencionada al 50% per l’Ajuntament de Gandia.

Aqueix immoble pertanyia a l’ex tinent d’alcalde d’aqueix Ajuntament Antonio Gomar, pare del gerent de l’empresa de comunicació que va treballar per al PSPV i diversos ministeris socialistes Crespo Gomar, Alberto Gomar.

En 2006, l’immoble es va vendre per 280.000 euros a la mercantil Mora Gomar, administrada per l’espòs d’una filla d’Antonio Gomar, Joaquín Mora, que ho va vendre finalment a la Federació Valenciana de Futbol per quasi el doble del que li va costar tres anys abans.

L’acte del jutjat de Gandia recorda que les actuacions es van iniciar el passat 14 de febrer i se segueixen per descomptat delicte de malversació i prevaricació, i exposa que el Ministeri Fiscal va sol·licitar la declaració de complexitat de la causa.

La titular del jutjat assenyala que en aquest cas s’han produït circumstàncies sobrevingudes, que no són conseqüència de “la desídia o inactivitat de l’autoritat judicial”, la qual cosa justifica l’expansió del termini d’instrucció amb la finalitat de poder ultimar diligències pendents i que són “essencials” per a complir la finalitat de la instrucció.

A més, el jutjat d’instrucció 24 de Madrid també ha declarat complexa la instrucció oberta el 16 febrer per prevaricació administrativa i malversació sobre el possible finançament irregular del PSPV a través de contractes del Ministeri d’Habitatge amb l’agència de comunicació Crespo Gomar.

Aquesta causa està oberta en diversos jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm arran de denúncies del PP sobre el suposat finançament irregular del PSPV i Bloc.

Dos d’aquests jutjats han declarat ja la complexitat de la causa -un de Madrid i un de Gandia-, mentre que el jutjat de Madrid que portava la part referida a contractes amb el Ministeri de Sanitat l’ha sobreseguda i el PP ha presentat recurs a l’arxiu.

Publicitat