‘Finançament just’ viatja al Ministeri d’Hisenda per a lliurar el seu manifest

La plataforma presenta la seua nova imatge, creada per Paco Roca

Els representants de les organitzacions de la campanyaPer un Finançament Just‘ han presentat hui en el Col·legi Major Rector Peset la nova il·lustració creada pel dibuixant Paco Roca, així com les noves accions que es van a dur a terme per a intentar acabar amb l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana, una de les quals és acudir demà al Ministeri d’Hisenda per a presentar una reclamació. L’acte ha comptat amb la presència de Carles Xavier, director del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València; Salvador Navarro, president de la CEV; Arturo León, secretari general de CCOO-PV, i Ismael Sáez, secretari general d’UGT-PV, acompanyats de José Muñoz, secretari d’organitzacions del PSPV-PSOE; Àgueda Micó, coportaveu de Compromís, i Jaume Monfort, secretari de Municipalisme de Podem.

Carles Xavier ha sigut l’encarregat d’iniciar l’acte. Ha indicat que la Universitat de València es va sumar a aquesta campanya perquè “és necessari un reforç col·lectiu per a millorar el nostre finançament com a poble”. A més, ha assenyalat que la UV és la universitat més gran la Comunitat Valenciana i que és “molt complicat” mantenir “un nivell de docència i de recerca de qualitat amb un infrafinançament com el qual tenim“.

Per la seua banda, Salvador Navarro, ha expressat que els “empresaris valencians també recolzen les necessitats de la Comunitat Valenciana” perquè creu que tots els ciutadans valencians “hem de sentir-nos com la resta dels ciutadans espanyols”. Així mateix, ha mostrat el seu agraïment cap a Paco Roca per la seua col·laboració amb la causa realitzant aquesta nova imatge, que és “un inici en la defensa comuna dels interessos valencians”.

Arturo León ha recalcat que des de la comissió tenen la intenció de donar continuïtat a les accions “que s’han anat fent en defensa d’un finançament just”. Per a açò, el secretari general de CCOO-PV ha expressat que pretenen “traslladar la reivindicació a Madrid“, generar “complicitats” amb altres comunitats autònomes, enfortir “la xarxa d’indentitats” que han col·laborat amb la comissió i treballar per a seguir “sensibilitzant a la ciutadania”. A més, ha assenyalat que “ni amb Rajoy, ni amb Montoro, ni amb el futur govern, siga del color que siga” van a abandonar aquesta causa perquè és just situar als valencians i les valencianes en “condicions d’igualtat

D’altra banda, Ismael Sáez ha explicat els actes que es realitzaran demà. En primer lloc, visitaran el Ministeri d’Hisenda per a lliurar el manifest on es demanda un finançament just, el qual està compartit per tots els grups parlamentaris i les associacions sindicals, i després acudiran al Congrés per a reunir-se amb representants dels partits i defensar el posicionament de la Comunitat Valenciana. El secretari general d’UGT-PV ha comentat que aquesta situació que s’està vivint és “injusta” i ha assegurat encara que Rajoy es pense que es van “avorrir” no ho faran perquè “açò és una xacra constant molt present en la vida dels valencians“.

José Muñoz ha indicat que aquesta realitat “coarta i impossibilita que aquesta ciutadania tinga la capacitat de desenvolupar-se en igualtat de condicions i ha assenyalat que és necessari crear “aliances interterritorials” amb comunitats autònomes que viuen una situació semblant, com les Illes Balears. Per açò, des de la comissió es reuniran el pròxim 4 de maig amb la plataforma de Balears. “No volem ser més que ningú, però no estem disposats a ser menys que ningú”, ha comentat.

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha qualificat la situació de “gravetat extrema” perquè sembla que “el govern central no vol escoltar les propostes“. Així i tot, ha assenyalat que és “molt important” que seguisquen havent-hi “reivindicacions” i que se seguisca “treballant per a aconseguir un finançament just”. Segons Micó, el sistema de finançament “porta caducat des de 2014” i requereix “una nova redistribució“. En referència a la imatge de Paco Roca, ha assenyalat que “ha sabut plasmar molt bé la necessitat d’unió de la societat valenciana“.

Finalment, Jaume Monfort ha destacat que “darrere de les xifres” hi ha una “falta de finançament per a coses tan bàsiques com la sanitat i l’educació”. Per açò, “van a iniciar una sèrie de mocions”,  però assegura que per a açò “és necessari el suport de tots els diputats i diputades valencians“.

CatalanSpanish