9.8 C
Valencia

Finestrat porta al ple un pressupost de 14 milions d’euros que inclou l’adquisició de sòl per al centre de dia

L'ajuntament invertirà quasi 3 milions a millorar les urbanitzacions, la cala i el casc històric tradicional.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Aquest dimecres se celebra sessió plenària extraordinària a l’Ajuntament de Finestrat per aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2018 en què els ingressos previstos ascendeixen a 14.196.402 € i les despeses a 14.128.230’58 €.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “seguim una dinàmica molt positiva amb un canvi molt important en reducció de despeses i sobretot, de generació de nous ingressos a través de les inversions privades que han arribat al municipi en els darrers anys i que representen en aquest pressupost un augment dels ingressos en més de 700.000 € per a Finestrat”.

Pel que fa a les Despeses hi ha una reducció generalitzada en totes les partides excepte el capítol d’Inversions que és el que més creix. Concretament, des del consistori aquest any s’invertiran en la localitat gairebé 3 milions d’euros (2.789.000 €), 927.000 € més que el 2017 “i estaran molt repartits entre la Cala, urbanitzacions i també el casc històric tradicional.” Entre les inversions més destacades, l’alcalde va posar èmfasi en el projecte del Centre de Dia per a Majors. “Tal com vaig explicar en la recent xerrada a la ciutadania tenim sobre la taula diverses opcions per fer realitat el Centre de Dia que mereixen les persones grans de la nostra localitat. I, per primera vegada, el pressupost municipal de l’Ajuntament de Finestrat inclou una partida de 180.000 € destinada a adquirir sòl al nucli històric tradicional ja que considerem que és el lloc idoni per a aquesta instal·lació”.

Altres inversions que va posar en valor Juan Francisco Pérez són les millores de la pavimentació asfàltica en urbanitzacions com Terra Marina i també en partides rurals; la continuació de les obres de consolidació de la Penya de Finestrat; el desenvolupament del projecte de Finestrat com Destinació Turística Intel·ligent, incloent les millores en connectivitat a tota la localitat; l’ampliació i millora de totes les instal·lacions esportives amb la reforma integral de la piscina municipal, el camp de futbol de la Foia, la creació de la pista d’pumptruck per a bicicletes, patins i monopatins o al trinquet de pilota valenciana. “En aquest sentit vull agrair el compromís de la Diputació d’Alacant perquè gran part d’aquestes inversions com les instal·lacions esportives o la renovació de l’asfaltat en urbanitzacions i partides rurals vénen recolzades des de la institució provincial”.

- Publicitat -

“Aquest any també volem portar endavant un ambiciós projecte d’embelliment a les urbanitzacions”, va afegir l’alcalde, “sobretot en els seus accessos i també en diversos espais emblemàtics de la Cala i del nucli històric com la plaça del Poble i la Plaça de la Unió Europea “. Al nucli històric les inversions van més enllà amb un projecte de rehabilitació de tota l’àrea més antiga, a més de la culminació de les obres d’adequació de l’antic cinema musical, al carrer Fonteta, dirigit a acollir, entre altres dependències, el Centre d’Informació Juvenil.

L’alcalde també va destacar les despeses en partides com medi ambient i protecció social “perquè continuarem tenint cura a les persones més necessitades i aquest any ho farem ampliant els recursos humans amb una nova treballadora social que ja ha pres possessió del seu càrrec; a més d’un educador social que el consistori tindrà per primera vegada en pròximes dates “. Aquest pressupost representa al seu torn l’avanç del PGOU “perquè volem deixar fer i alhora protegir el nostre entorn natural”.

- Publicitat -

Al marge de totes aquestes inversions és important indicar que en 2018 finalitzaran les obres de canalització del barranc de la Cala i també la plaça amb mirador que s’està executant en el lloc que antigament ocupava l’edifici Àmfora.

Finalment, el pressupost reserva dues consignacions pressupostàries pendents de signatura de convenis per avançar, d’una banda, en matèria de transport públic d’acord amb el consorci comarcal que s’ha creat per millorar aquest servei; i, d’altra banda, hi ha el compromís del consistori de signar un conveni de col·laboració amb el Bisbat d’Oriola per aportar 50.000 € a la recuperació del patrimoni històric-cultural que representa l’església de Sant Bertomeu.

En aquest ple també es donarà compte de la liquidació pressupostària del 2017 “una de les millors comptes que ha tingut el municipi de Finestrat en els últims anys” va definir l’alcalde i va enumerar diversos indicadors: “Complim la regla de despesa, complim l’estabilitat pressupostària. Hem reduït el deute en 1’5 milions €, tal com marca el Pla d’Ajust i hem estat capaços de baixar-la de manera voluntària en 650.000 € més. Encara ens queden fons líquids de tresoreria per valor de més d’1 milió € i un romanent de tresoreria que supera els 3 milions d’euros. Tot això són indicadors que l’economia s’ha recuperat i creix en positiu”.

Pel que fa al deute, Juan Francisco Pérez va posar en valor que és deute bancari, no comercial. “Devem res a cap proveïdor, paguem fins i tot abans dels terminis que estableix la llei. El nostre deute és només bancària i és possible que puguem reduir-la molt abans del previst. Finalment, donar les gràcies al personal municipal perquè aquests resultats s’aconsegueixen quan tots els treballadors estan compromesos amb realitzar el treball de manera eficient”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià