La Fira de les Comarques arriba a la Plaça de Bous del 4 al 6 de maig

El Patronat de Turisme de la Diputació de València presenta la seua sisena edició

El Patronat Provincial de Turisme ha presentat hui en el Cub #VISITCOMARQUESVALÈNCIA de la Marina la sisena edició de la Fira de les Comarques, que tindrà lloc del 4 al 6 de maig en la cèntrica Plaça de Bous de València. L’acte ha comptat amb la presència de Pilar Moncho, diputada de Turisme; Evarist Caselles, director del Patronat de Turisme de València, i Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació.

L’objectiu principal d’aquesta fira és la promoció turística de les comarques i dels productes turístics de València. A més, es vol potenciar l’economia local, en col·laboració amb empreses, ajuntaments i mancomunitats. Pilar Moncho ha destacat que aquest “és l’esdeveniment més important que organitza el Patronat en la seua marca València Turisme” i que la seua meta quan van iniciar la legislatura fa ja tres anys era “injectar en el territori una nova estratègia turística” amb la finalitat de moure “l’activitat econòmica” des del vessant del turisme. “Ara és quan estem veient els fruits d’aquell canvi de rumb“, ha assenyalat.

D’altra banda, Moncho ha assegurat que han dirigit el model turístic “cap a la demanda del visitant” i que en aquesta nova edició de la Fira de Comarques “es podrà veure el resultat del treball dels anys anteriors”. Per açò, del 4 al 6 de maig, “el cor de València es convertirà en un gran fòrum del turisme provincial“, ja que en l’esplanada exterior s’instal·laran 43 casetes, distribuïdes per comarques.

Evarist Caselles ha recalcat que, a més d’una fira per a promocionar, també és “per a comprar i vendre“, i açò ha portat als territoris valencians a produir els seus propis productes turístics. Així mateix, ha afegit que “es pot parlar de quasi quatre milions de visitants que cerquen noves experiències, com les que ofereixen les comarques”. Per açò, ha assenyalat que “és necessari ajudar i donar visibilitat als municipis“.

El director del Patronat de Turisme també ha indicat que dins de la Plaça de Bous es podrà trobar un espai d’oci i entreteniment, així com la iniciativa ‘del Tros al Plat‘,  on es realitzaran demostracions i showcookins en directe per a transmetre al visitant la filosofia gastronòmica autòctona. “Nosaltres volem que la gastronomia es convertisca en el millor reclam del nostre territori“, ha assenyalat.

Maria Josep Amigó ha motivat a la societat valenciana a acudir a la Fira de les Comarques i ha felicitat a l’equip del Patronat perquè han propiciat una “revolució” amb el nou model de gestió turística. “El turisme és un dels grans motors econòmics del País Valencià, però el potencial de creixement que tenim actualment encara és molt gran”, ha indicat. D’altra banda, també ha assenyalat que València no és sol “turisme de sol i platja”, per la qual cosa cal potenciar “la cultura, els paisatges i la gastronomia de la nostra terra” .

La vicepresidenta de la Diputació també ha remarcat el “potencial turístic dels municipis” i ha assenyalat que l’espai triat per a la Fira de Comarques és el “millor aparador que tenim” perquè “ja no és solament una plaça de bous, ara acull moltes més activitats”.

L’horari de la Fira de les Comarques serà, per als expositors d’informació turística de l’exterior de la plaça, el divendres 4 de maig, de 18 a 22 hores; el dissabte 5 de maig, de 11h a 14h i de 16h a 22h, i el diumenge 6 de maig, de 11h a 14h i de 16h a 20h hores. D’altra banda, l’horari dels expositors de l‘interior serà, el divendres, de 18 a 23 hores; el dissabte, de 11h a 23h, i el diumenge, de 11h a 20h.

CatalanSpanish