19.4 C
Valencia

La Fira d’Agost 2020 de Xàtiva queda anul·lada definitivament

L'alcalde emet un ban que anuncia la mesura presa per raons de seguretat sanitària.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha dictat hui un ban en què s’anuncia la suspensió definitiva de la Fira d’Agost de Xàtiva. La falta d’unanimitat entre els grups polítics municipals ha fet que este punt no s’incloguera en l’ordre del dia del plenari de demà.

Cal recordar que el passat 21 de maig, la comissió sociocultural de l’Ajuntament va acordar l’aprovació de la proposta de suspensió de la Fira i la remissió d’una declaració institucional al plenari, amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Ciudadanos i l’abstenció de PP i XU. Posteriorment, el passat dimarts 26 de maig, la Junta de Portaveus, qui es reuneix preceptivament abans de cada plenari, va constatar la falta d’unanimitat, motiu pel que decau la presentació d’una declaració institucional al plenari.

- Publicitat -

En el ban, l’alcalde declara que “la força major que representa la pandèmia de la COVID-19 obliga, amb profunda tristesa per part d’este alcalde, a cancel·lar la Fira d’Agost 2020, perquè no es donen les circumstàncies de seguretat sanitària que garanteixen la integritat de la salut col·lectiva”. Més avant, l’alcalde continua afirmant que “estic segur que la societat xativina es farà càrrec de tan dolorosa decisió, una resolució que cap alcalde haguera volgut prendre mai. Però hem de ser conscients que ha de primar la salut i la seguretat”.

D’altra banda, en un informe del regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, redactat a petició del regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero, sobre la conveniència de suspendre la Fira d’Agost, se assenyala que esta decisió ha de prendre’s «per raons de prudència, prevenció i protecció sanitària relacionades amb la pandèmia provocada pel coronavirus, COVID-19, i s’inste l’alcalde, com a òrgan competent, a adoptar totes les resolucions i mesures que resulten pertinents per a fer efectiva esta decisió institucional».

- Publicitat -

A conseqüència de la suspensió de l’edició 2020 de la Fira d’Agost de Xàtiva, es produirà un estalvi de despeses de part del pressupost municipal destinat a l’organització de l’esdeveniment. Dits crèdits ja estan utilitzant-se per al finançament de mesures d’emergència social i es preveu que puguen destinar-se a cobrir el finançament de noves mesures que pogueren arbitrar-se en el marc del Pla de Reactivació Social i Econòmica, Reactivem Xàtiva, dotat inicialment amb 8 milions d’euros.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià