5:36 pm - Saturday, 4 July 2020

La Fira d’Agost 2020 de Xàtiva queda anul·lada definitivament

- Publicidad -Reciplasa

L'alcalde emet un ban que anuncia la mesura presa per raons de seguretat sanitària.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha dictat hui un ban en què s’anuncia la suspensió definitiva de la Fira d’Agost de Xàtiva. La falta d’unanimitat entre els grups polítics municipals ha fet que este punt no s’incloguera en l’ordre del dia del plenari de demà.

Cal recordar que el passat 21 de maig, la comissió sociocultural de l’Ajuntament va acordar l’aprovació de la proposta de suspensió de la Fira i la remissió d’una declaració institucional al plenari, amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Ciudadanos i l’abstenció de PP i XU. Posteriorment, el passat dimarts 26 de maig, la Junta de Portaveus, qui es reuneix preceptivament abans de cada plenari, va constatar la falta d’unanimitat, motiu pel que decau la presentació d’una declaració institucional al plenari.

En el ban, l’alcalde declara que “la força major que representa la pandèmia de la COVID-19 obliga, amb profunda tristesa per part d’este alcalde, a cancel·lar la Fira d’Agost 2020, perquè no es donen les circumstàncies de seguretat sanitària que garanteixen la integritat de la salut col·lectiva”. Més avant, l’alcalde continua afirmant que “estic segur que la societat xativina es farà càrrec de tan dolorosa decisió, una resolució que cap alcalde haguera volgut prendre mai. Però hem de ser conscients que ha de primar la salut i la seguretat”.

D’altra banda, en un informe del regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, redactat a petició del regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero, sobre la conveniència de suspendre la Fira d’Agost, se assenyala que esta decisió ha de prendre’s «per raons de prudència, prevenció i protecció sanitària relacionades amb la pandèmia provocada pel coronavirus, COVID-19, i s’inste l’alcalde, com a òrgan competent, a adoptar totes les resolucions i mesures que resulten pertinents per a fer efectiva esta decisió institucional».

A conseqüència de la suspensió de l’edició 2020 de la Fira d’Agost de Xàtiva, es produirà un estalvi de despeses de part del pressupost municipal destinat a l’organització de l’esdeveniment. Dits crèdits ja estan utilitzant-se per al finançament de mesures d’emergència social i es preveu que puguen destinar-se a cobrir el finançament de noves mesures que pogueren arbitrar-se en el marc del Pla de Reactivació Social i Econòmica, Reactivem Xàtiva, dotat inicialment amb 8 milions d’euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià