La Fira MARTE d’Art Contemporani, la gran aposta de la Diputació per a Castelló

La Diputació de Castelló impulsa la Fira MARTE d’Art Contemporani, en la seua aposta “per la qualitat dels seus participants per a posicionar-se en el mercat nacional d’aquesta disciplina artística i convertir-se en una cita imprescindible per a tancar negoci en el procés de descentralització de l’art contemporani”. L’esdeveniment, que tindrà lloc en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló del 16 al 19 de novembre, és l’única cita de la Comunitat Valenciana d’Art Contemporani.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “si unim les bones dades de volum de negoci de les fires d’art a Espanya al fet que aquesta és l’única cita de la nostra comunitat amb l’art contemporani, fa que s’eleven les expectatives perquè MARTE siga un dels esdeveniments espanyols amb més atractiu del moment per a potenciar artistes i incrementar vendes”.

Part de l’èxit de MARTE radica en l’extrema cura que s’aplica, “no solament a la selecció i organització de tot l’esdeveniment, sinó també en les accions complementàries en les quals s’impulsen sinergies entre col·leccionistes, artistes i galeristes”. Unes accions que, “no solament se circumscriuen entorn del recinte de fira, sinó que ixen al carrer i acosten als professionals de l’art contemporani al cor de la creació, amb visites personalitzades a experiències i tallers creatius”.
Dins de la iniciativa de la Diputació de Castelló per impulsar MARTE com coorganitzadora de la fira, no solament es troba l’objectiu cultural, sinó també com una aposta per la dinamització del mercat de l’art amb la vocació de “situar a Castelló en el mapa de l’art contemporani d’Espanya. A cercar una identitat pròpia en el procés de descentralització del mercat de l’art, en la creació de satèl·lits amb entitat pròpia en l’atomitzat mercat de l’art nacional”, apunta el vicepresident Sales, qui afig que “tenim en el nostre entorn més proper, la Comunitat Valenciana, un important cúmul d’artistes i creadors en potència que necessiten, aspiren i mereixen, tenir una plataforma propera, no solament que els puga incloure, sinó en la qual nodrir-se i veure’s reconeguts i representats”.

CatalanSpanish