Fira València “torna a beneficis per primera vegada en una dècada” amb 2,3 milions en 2018, quasi un 180% més

Joan Ribó s'ha congratulat que la fira "tinga per primera vegada en deu anys resultats d'explotació positius"

El Patronat de Fira València ha aprovat els comptes de la institució de 2018, que arrepleguen un benefici de 2,3 milions d’euros, un 179,6% més que l’any anterior. La facturació, per la seua banda, va créixer un 18,6%, fins als 23,8 milions. Pel que fa a l’EBITDA, va arribar als 3,6 milions, un 283% més que l’any anterior

D’aquesta manera, la institució firal “torna als beneficis per primera vegada des de l’any 2008”, destaca l’entitat a través d’un comunicat.

En aquest sentit, l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha presidit la reunió de l’organisme, s’ha congratulat que la fira “tinga per primera vegada en deu anys resultats d’explotació positius”, la qual cosa indica que “va bé”. Per açò, ha felicitat tant als càrrecs directius com a la resta dels treballadors.

A més, ha informat que en la sessió s’ha tornat a posar sobre la taula l’assumpció del deute per part de la Generalitat, un tema, ha dit el primer edil, “que cal anar arreglant” i que està “escrit i aprovat”.

Ribó ha augurat que serà “un procés llarg” i ha comentat que, igual que en La Marina ho ha d’assumir l’Estat, en el cas de la Fira ho ha de fer l’administració autonòmica. “Espere que es puga fer de la manera més ràpida possible perquè la Fira done un salt qualitatiu; és un pas necessari per a poder seguir endavant”, ha asseverat.

Durant la sessió d’aquest dimarts, el patronat també ha conegut el balanç d’activitat del passat exercici, quan 5.448 marques i 535.507 compradors van triar les fires pròpies de Fira València per a fer negocis.

A més, 106.801 congressistes van assistir als 47 esdeveniments externs que acull el recinte. Així, durant 2018, Fira València va acollir un total de 75 fires i esdeveniments, tant propis com a externs, i va rebre la visita de 642.308 persones que van acudir als mateixos.

Es van celebrar 28 fires pròpies amb 3.607 expositors directes (+10%), que van presentar les novetats de 5.448 marques (un 41.9% més que l’any anterior). Un total de 535.507 visitants “van donar sentit” a totes aquestes presentacions comercials, quasi un 40% més que l’any anterior, detallen.

CatalanSpanish