Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

Fins a quasi última hora, els fabricants i comerciants del torró estaven esperant per a veure si podien celebrar l’esdeveniment més multitudinari de Xixona, la Fira del Torró. Una cita ineludible per a habitants i turistes, i que l’any passat va congregar a més de 100.000 persones en tan sols 5 dies.

L’esdeveniment se celebra tots els anys en el pont de desembre i este compleix la dotzena d’edicions, encara que amb la peculiaritat que esta vegada no es podrà fer de manera presencial. Evidentment, les circumstàncies sanitàries i les noves restriccions de l’Estat d’Alarma impedeixen que una celebració de tal calibre puga tindre lloc com ho porta fent dotze anys.


AEX i Ajuntament han decidit programar la 1a Fira Virtual

Així la Comissió organitzadora, juntament amb l’Ajuntament, han decidit que enguany i com a novetat la fira serà virtual. Per a això, han desenvolupat un pla de comunicació d’integral que parteix de la creació d’una pàgina web perquè tots aquells que ho desitgen puguen fer les seues compres de torró, dolços tradicionals i regals nadalencs de manera telemàtica.

Per tant, enguany la fira de dolços nadalencs més coneguda d’Espanya i de part del món, serà per Internet. Hem parlat amb Pascual Sanchis, President de  AEX, Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona, que ens ha indicat que “fins a l’últim moment han esgotat totes les vies per a poder celebrar la Fira de manera presencies, però que la situació sanitària actual no ho permet, per la qual cosa han decidit reinventar-se i programar-la de manera virtual”.


Creació pàgina web per a compres de torrons i dolços nadalencs

En les pròximes setmanes la pàgina web estarà activa, com una plataforma de promoció i visibilitat perquè totes les empreses locals que vulguen vendre els seus productes per Internet puguen fer-ho durant els dies de celebració de la Fira, del 4 al 8 de desembre. No obstant això, la web estarà operativa per a compres des de l’1 de desembre fins al 7 de gener, encara que des de l’Ajuntament i AEX posaran l’accent principalment en els dies la Fira per a fomentar la compra per Internet.

“La Fira no es cancel·la, es fa d’una altra manera. Nosaltres continuem fabricant torró, no hem tancat les nostres botigues de Xixona. L’única cosa que ara a més, les persones podran fer les seues comandes en línia durant la Fira Virtual. I aqueix sistema ve per a quedar-se i per a ser una forma de compra complementària a la tradicional”.

Pascual Sanchis, president AEX

“El canal en línia és un canal de venda i de consum més, però la presencialitat en la fira tradicional és única”, lamenta Sanchis. Evidentment, per als fabricants i comerciants de torró, la impossibilitat de programar la fira de manera presencial ha sigut un dur colp, perquè, com bé diu, “no sols és un punt de venda, sinó un punt de trobada per a gaudir de la gastronomia de Xixona, dels productes artesans i del nostre poble”.


Tot el que l’embolica a la Fira del Torró és una experiència que va més enllà de la compra

En circumstàncies normals, la Fira alberga 100 estands, en els quals entre 60-70 fabricants de torrons i dolços de Xixona, presenten tota la seua varietat de productes. Enguany, la pandèmia ho impedirà de manera presencial, però no s’emporta la il·lusió de tots aqueixos artesans del torró que volen mostrar al món els seus productes, que són una delícia absoluta per als nostres paladars.

Des de AEX agraeixen a l’Ajuntament de Xixona tota la seua predisposició i la inversió que han fet en la pàgina web, cartelleria i campanya de comunicació, per al llançament d’esta primera Fira Virtual del Torró de Xixona.

CatalanSpanish