El SIAC d’Almassora posarà en contacte a firmes del municipi i demandats d’ocupació

L’Ajuntament d’Almassora posarà en contacte a empreses locals i a demandants d'ocupació, el servei simplificarà els processos de selecció de personal per a les companyies.

El Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) d’Almassora incorporarà en 2018 un punt d’informació, que posarà en contacte a firmes del municipi amb persones en cerca activa d’ocupació. Aquest punt d’informació obrirà al públic dos dies per setmana i tindrà com a objectiu arreplegar les ofertes de les companyies perquè puguen cobrir les vacants amb veïnes i veïns d’Almassora. La iniciativa estarà dirigida per personal especialitzat de la Cambra de comerç de Castelló, amb experiència en la prestació d’aquest tipus.
“És urgent que Almassora tinga una agència de col·locació perquè som el poble de la comarca que té més indústria” ha assegurat l’edil de Joventut, Xavier Trenco, qui ha aclarit que “l’avantatge per a les empreses seran la simplificació dels processos de selecció, ja que les candidatures que reben s’adaptaran als requisits del lloc de treball”. Per al regidor, “comptar amb professionals d’Almassora garanteix la disponibilitat immediata i l’estabilitat del treballador, en trobar-se en un lloc proper a la seua residència i, en algunes activitats com la ceràmica, també implica un coneixement del funcionament del sector”.
Pel que fa a les persones aturades, la utilització d’aquest nou servei municipal és un instrument per a accedir directament a les firmes situades en municipi i estar al dia de les ofertes que s’adapten als seus perfils professionals. “Els i les demandants d’ocupació seran els primers beneficiats d’aquesta nova línia de comunicació que hem obert amb les empreses d’Almassora”, ha explicat Trenco.
En aquest sentit, i com a continuació de l”Estudi de Necessitats Formatives i de Contractació’ realitzat per la mateixa Cambra de Comerç de Castelló per a l’Ajuntament d’Almassora, l’executiu municipal podrà detectar les necessitats de formació i planificar les seues actuacions a mitjà termini en aquest àmbit. “A més del reciclatge professional dels treballadors més experimentats, aquest sistema ens permetrà orientar als joves cap a itineraris laborals de futur”, ha incidit l’edil.

CatalanSpanish