5:10 am - Friday, 14 August 2020

Fisabio participa en una nova acció conjunta europea per al desenvolupament d’estratègies d’innovació en el control del càncer

- Publicidad -Reciplasa

La finalitat és crear un full de ruta amb accions concretes d'innovació en control de càncer d'aplicació en els estats membres

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’àrea de càncer i salut pública de la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, forma part del consorci europeu que lidera la nova Acció Conjunta de la Comissió Europea “Innovative Partnership for Action Against Cancer” (iPAAC), que acaba de celebrar la seua reunió d’inici de projecte a Luxemburg.

El consorci, format per 40 entitats de 24 països, té com a objectiu desenvolupar estratègies d’innovació en el control del càncer basades en els resultats de l’anterior Acció Conjunta “Cancer Control” (CanCon). Fisabio va participar en diferents paquets de treball amb la finalitat d’incorporar la perspectiva d’equitat en les recomanacions per al control del càncer a Europa que van derivar del projecte.

En aquesta nova acció conjunta, la Comissió Europea “posa l’accent en la importància de la translació dels resultats a la pràctica a través de la cooperació i col·laboració entre països europeus”, destaca la responsable de l’àrea de càncer i salut pública de FisabioAna Molina.

IPAAC se centra en cinc grans àrees temàtiques: prevenció del càncer; genòmica en el control i cura del càncer; informació i registres de càncer; desafiaments en la cura del càncer; teràpies innovadores en càncer i governança de la cura integral del càncer.

Les investigadores de l’àrea de càncer i salut pública de Fisabio participen en el grup de treball de prevenció del càncer amb l’objectiu d’identificar casos de “bones pràctiques” per a la reducció de les desigualtats socials en aquest àmbit a Europa.

Treballar des de la perspectiva d’equitat en el control del càncer “és una de les prioritats de l’agenda europea i pretén garantir les mateixes oportunitats i resultats de salut a tota la població, independentment de la seua condició social” afirma Dolores Sales, cap del servei de promoció i prevenció de la salut en l’Entorn Sanitari de la Direcció general de Salut Pública.

Per a això, s’obrirà una convocatòria pública on els estats membres podran presentar les seues iniciatives per ser avaluades. Aquelles que obtinguen la qualificació de “bones pràctiques” rebran un reconeixement públic.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és el de crear un “repositori d’exemples de ‘bona pràctica’ per a la reducció de desigualtats en la prevenció del càncer que puguen ser transferibles i reproduïbles en altres contextos”, ressalta Ana Molina.

El principal resultat del projecte iPAAC serà l’elaboració d’un full de ruta amb accions concretes per al control del càncer que seran implementades al llarg del projecte. Aquest document serà “de gran utilitat per als líders polítics i proveïdors de serveis sanitaris per la seua orientació pràctica”, afegeix la investigadora de Fisabio.

Aquestes accions estaran basades en les recomanacions que van derivar de l’anterior Acció Conjunta CanCon (European Guide on Quality Improvement in Comprehensive Cancer Control), en la qual Fisabio va liderar el Document de Polítiques per a la Reducció de les Desigualtats Socials en la prevenció i el Control del Càncer.

El projecte iPAAC, que es desenvoluparà entre els mesos d’abril de 2018 i 2021 amb una dotació econòmica de 4,5 milions d’euros, ha rebut finançament en el marc del Programa de Salut de la Unió Europea (European Union‘s Health Programme).

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Benicàssim compleix amb les mesures de seguretat a les platges

L'aforament en les cinc platges no ha arribat a l'aforament, segons dades del dron.

La província d’Alacant suma 84 nous positius en coronavirus

A més, s'han detectat dos nous brots de coronavirus: un en Torrevieja amb 3 casos i un altre al Pinós amb altres 3. Tots dos d'origen social.

Sanitat informa d’un brot de coronavirus a una empresa de Paterna

La Conselleria informa que en este nou brot hi ha almenys 3 persones infectades.

Sanitat declara un nou brot de coronavirus a Burjassot amb almenys 11 casos

Sanitat confirma en este cas que els 11 casos tenen en comú una reunió social.

Sanitat confirma un brot de coronavirus a Sagunt

La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l'última jornada.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià