Fiscalia denuncia per odi Vox en imputar a magrebins un abús sexual a Cullera

Per este delicte ocorregut a la platja de Cullera van ser detinguts cinc homes de nacionalitat espanyola.

Publicitat

La coordinadora de la secció de Tutela Penal de la Igualtat i contra la Discriminació a València, Susana Gisbert, ha remés als Jutjats de Sueca les diligències penals obertes a principis de juliol contra Vox en considerar que existeixen indicis de delicte d’odi en un tuit de la formació dirigida per Santiago Abascal en atribuir a “magrebins” un abús sexual grupal comés contra una dona en una platja de Cullera i pel qual havien sigut detinguts cinc homes de nacionalitat espanyola.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió, avançada este dijous per Levante-EMV, periòdic que en el seu moment va ser qui va informar que els detinguts eren espanyols i residents en la comarca valenciana de la Ribera Baixa. Fiscalia entén que eixa falsa atribució, realitzada en el compte de Twitter oficial de Vox, pot revestir indicis d’un delicte d’odi.

PublicitatRovira  

El passat 23 de juny, la Guàrdia Civil va informar de la detenció de cinc homes d’entre 45 i 50 anys per presumptes abusos sexuals a una dona que es trobava el dia 15 d’eixe mes en una platja nudista de Cullera, la del Mareny de Sant Llorenç, en el moment en què es dirigia a l’aparcament.

La víctima, segons va informar en el seu moment l’institut armat, es trobava en la platja gaudint del seu temps lliure i, quan es va dirigir a l’aparcament, un grup de cinc homes d’edats compreses entre els 45 i els 50 anys va començar suposadament a increpar-la amb frases vexatòries de tipus sexual. A més, la víctima va assegurar que quan va passar per davant d’ells va patir algun tipus de delicte d’abús sexual.

Una vegada arribat a l’aparcament, la dona va buscar suport en una parella. Seguidament, els cinc homes van pujar al seu vehicle, van realitzar maniobres brusques i, segons el testimoniatge de la víctima, haurien intentat atropellar-la amb el cotxe.

El missatge de Vox, difós a través del seu perfil oficial en Twitter i que encara es manté, era com a resposta a la informació sobre la detenció publicada pel periòdic El País en la mateixa xarxa social. En ell, el partit assegurava: “Al País, se vos ha oblidat un detall, són cinc magrebins. Imprescindible puntualitzar l’origen estranger de la majoria dels violadors perquè els espanyols prenguen consciència del tipus de delinqüents als quals esteu obrint les portes i subsidiant amb els diners de tots”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela