4:32 am - Sunday, 7 June 2020

Fiscalia investiga reclamacions de bancs a clients sobre préstecs hipotecaris venuts a fons voltor

- Publicidad -Reciplasa

S'exposava la "problemàtica social i jurídica" existent amb motiu de la reclamació judicial per part d'entitats bancàries sobre contractes.

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent DiVal AMIC
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Fiscalia Provincial de València investiga la reclamació judicial d’entitats bancàries a particulars sobre préstecs hipotecaris venuts prèviament a fons voltor o titularitzats, segons ha pogut saber Europa Press.

Estes diligències preprocessals civils parteixen d’una denúncia presentada per María José Alamar, d’Aliter Advocats, en la qual s’exposava la “problemàtica social i jurídica” existent amb motiu de la reclamació judicial per part d’entitats bancàries sobre contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries, vivendes, els prestataris de les quals són persones físiques, havent sigut objecte de titulització d’actius o venda a fons voltor.

En concret, en la denúncia, consultada per Europa Press, s’exposa un procediment que se segueix en un jutjat de Torrent i en el qual se sol·licita la personificació del ministeri públic en entendre que s’està produint un crebant “palés” dels drets dels consumidors i usuaris tant en este cas com en altres similars.

S’exposa que una família va firmar amb un banc un préstec hipotecari per a l’adquisició de la seua vivenda habitual que, després de successives fusions i adquisicions de drets, va ser assumit per una altra entitat, que l’any 2016 va vendre diferents préstecs personals i hipotecaris a un fons de titulització.

Esta família va deixar de pagar el préstec davant una situació “de força major” que va concloure amb el venciment d’este. En eixe moment, el banc va reclamar executar el préstec en el jutjat “però res es diu de la venda” del mateix.

Així, malgrat açò, el banc “reitera una legitimació reglamentària per a la presentació en nom propi i com a creditors d’un préstec hipotecari que està venut i cobrat”.

Sobre este tema, l’advocada ressalta que la llei és “clara” en este punt i determina que “en cas que el préstec amb garantia hipotecària haja sigut transmés i titulitzat, l’entitat actora no té legitimació activa, ja que la legislació processal vincula la legitimació en els processos al titular de la relació jurídica”, recorda.

L’article 10 de la Llei 1/2000 d’Enjudiciament Civil estableix que “seran consideres parts legítimes els qui compareguen i actuen en juí com a titulars de la relació jurídica o objecte litigiós”, i el Tribunal Suprem estableix que “la cessió del crèdit comporta la cessió de la legitimació, que en el seu caràcter purament processal, encara que lligada íntimament a la qüestió de fons, ha d’entendre’s com la relació que té cada part amb l’objecte del procés per a defendre els seus drets i interessos legítims”.

Amb açò, segons el parer de la lletrada, la cessió/venda d’un crèdit implica el canvi de titularitat d’este, açò és, a la titularitat de la relació jurídica, la qual cosa determina la facultat de portar el procés o legitimació i no només la compareixença en juí i representació.

Des de la reforma de la Llei 13/2015 es permet als fons accedir als registres de la propietat i adquirir drets reals. Partint del fet que la cessió és la transmissió venda d’eixe dret de crèdit, els cedents deixen de ser creditors dels mateixos, passant a ostentar la titularitat el fons.

“Evidentment podrà reclamar i podrà firmar l’escriptura en les quals es trobe autoritzat –el banc–, però no pot ni és creditor. Representa al fons i els diners que cobra ha d’ingressar-ho i reintegrar-ho al seu legítim propietari, com així es fa constar expressament en l’escriptura de venda”, s’exposa en l’escrit de denúncia.

Per açò, la lletrada sol·licitava a la Fiscalia que es personara en este procediment, una cosa que ja ha reclamat, i que adoptara les mesures adequades per a la defensa i protecció dels drets dels consumidors.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Tambors de congrés, novament, en el PP valencià

La formació popular preveu congressos express que se celebrarien a la fi de juliol a València i Alacant

Una premsa esclafa la mà a un treballador en Vilafamés

Els serveis mèdics han assistit a l'operari de 23 anys amb la mà dreta catrastrófica per aixafament.

El Govern preveu multes de 100 euros per a qui no porte màscara

La norma s'aplicarà inclús després de l'Estat d'Alarma

L’IVAM aprova la convocatòria d’un concurs internacional per a escollir la direcció del museu

La comissió de persones expertes que avaluaran les diferents candidatures està integrada per personalitats de prestigi internacional com Vicent Todolí, Manuel Borja-Villel, Iwona Blazwick i Bernard Blistène.

Detingut l’autor de 13 robatoris a Almenara

El detingut escalava els habitatges forçant posteriorment les finestres.

Esta publicació està disponible en : Valencià