La Fiscalia demanarà investigar a Camps per Gürtel en l’Audiència Nacional

Ricardo Costa i altres acusats van acusar a Camps de crear un sistema corrupt

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps durant la seua declaració en el judici per la denominada causa dels vestits del cas Gürtel. EFE/Arxiu

La Fiscalia Anticorrupció demanarà investigar a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per Gürtel després de les declaracions en el judici pel finançament il·legal del PP valencià de l’ex secretari general del partit Ricardo Costa i d’altres acusats que li van acusar de crear eixe sistema corrupte.

En les pròximes hores, Anticorrupció demanarà en l’Audiència Nacional al jutge del cas Gürtel, José de la Mata, que òbriga una investigació a Camps per possibles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació, segons han confirmat fonts de la Fiscalia després d’avançar-ho la Ser.

Arran de la declaració de Costa i d’altres implicats en la trama com el líder de Gürtel, Francisco Correa, o Álvaro Pérez, El Bigotes, que incriminaven directament a Camps com a responsable del finançament il·legal del PP valencià, la Fiscalia va anunciar ja que estava valorant estes confessions per si calia sol·licitar l’obertura de diligències.

En concret es va jutjar el finançament irregular d’actes de les campanyes de les autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i que per a Camps estarien ja prescrits en haver transcorregut deu anys sense haver sigut investigats.

En el judici pel finançament irregular, Ricardo Costa, que ha sigut condemnat a 4 anys de presó pels fets, va arribar a assegurar que Camps va encarregar complements (focs artificials i una banda de música) en actes de campanya als quals va acudir el president del PP, Mariano Rajoy, per valor de 120.000 euros, que van córrer a costa d’empresaris.

No obstant açò, Costa va tractar de desvincular a la direcció nacional de tota responsabilitat en el cas. “No està permès (…) Seria un Filesa II”, va assegurar que li va dir l’extesorer Luis Bárcenas quan Costa li va explicar la pràctica de pagaments irregulars -segons ell- orquestrada per Camps.

Amb esta declaració, el que va ser secretari general de la formació es va convertir en el primer polític acusat en Gürtel que ha reconegut el finançament il·legal del PP.

 

Publicitat