martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Podem fitxa a una llauradora mitjançant la plataforma #Reconéixer-nos

El corrent feminista de Podem #Reconéixer-nos ha incorporat a la llauraora Begoña Romero entre les seus files. Este equip de treball està format fonamentalment per dones de base, moltes de les quals formen part del Cercle Feminismes-LGTBI i del Cercle de Discapacitat, però incorpora també a dones que desenvolupen també el seu activisme dia a dia en el seu propi treball. L’agricultora Begoña Romero forma parte de #Reconéixer-nos “perquè es trata d’un projecte transversal, i per a mí no hi ha res més transversal que el feminisme ja que toca totes les desigualtats, com l’econòmica, la social, la de gènere, de raça, etc.”

Begoña Romero, de 36 anys d’edat i valenciana, té experiència en tots els escalons del mercado alimentari, des de la producció pròpiament dita fins a la venda directa en botiga o la venda a través de personas intermediàrias. Per això, diu conéixer perfectament les dificultats a què la gent que viu del camp s’enfronta així com “el maltractament que patim i l’absència absoluta de polítiques que els protegisquen enfront de tots els obstacles que patim ja que el sistema està pensat per a beneficiar únicament a les grans superfícies”.

Romero considera que la seua professió no sols és la seu forma de vida, sinó també una lluita política i social. “Crec que qualsevol canvi polític de calat en la societat tindrá com a base dos eixos principals: la soberania alimentària dels pobles i la igualtat real entre gèneres”, sosté esta llauraora. “A partir d’ací es construiran múltiples xarxes que, de manera transversal, acabaran formant un món més just, sostenible, inclusiu i igualitari”, afig.

Esta feminista va arribar a l’agricultura fa 5 años per casualitat i prompte es va donar compte del “mansplaining” que, per ser dona i agricultora, anava a haver de patir. “Els homes ens expliquen com fer el nostre treball i, encara que els consells són sempre ben rebuts, el problema és que es fan des del paternalisme i la superioritat”, afirma Begoña Romero. “En quant ens veuen a les dones treballant, se’ns acosten i ens donen consells donant per fet que no sabem res; o ens pregunten pels nostres pares o marits dient-nos que açò no està fet per a nosaltres i que ens busquem una altra cosa”, assevera la integrant de #Reconéixer-nos, corrent de la qual també forma part la diputada en Les Corts, Cristina Cabedo.

Begoña Romero afirma que la història del camp valencià i de les seus gents ha sigut històricament infravalorada, desprestigiada i olvidada, i considera que cal alçar la veu amb orgull “i defendre la nostra activitat econòmica, que es també cultura i part viva de la nostra història”.

Reconéixer-nos aposta per l’associacionisme, la cooperació i el consum local i de proximitat, i defén a les dones al capdavant de les seus explotacions fomentant polítiques d’igualtat que faciliten el seu accés a l’activitat agrària. A més, considera que cal obrir les portes a l’agroecologia, alhora que es protegeix l’agricultura tradicional.

Reconéixer-nos es troba actualment elaborant el document polític i el document organitzatiu pel que aposten i que presentaran hui mateix, complint així amb el calendari marcat per l’equip tècnic de Podem de cara a l’Assemblea Ciutadana Valenciana. Demà, en un acte públic en el Teatre Micalet de València, donaran a conéixer les línies més
importants dels mencionats documents i la seu aposta per a la Secretaria General y el Consell Ciutadà Valencià.

Últimas noticias

Contenido relacionado