viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gandia serà el 2018 la seu del III Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània

Gandia ha esta escollida com a seu del Tercer Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània, un esdeveniment que tindrà lloc el mes d’abril del pròxim any i que convocarà a una gran quantitat d’experts i estudiosos de les festes relacionades amb el foc.

La decisió de que fóra Gandia la seu organitzadora es va produir la setmana passada a la ciutat de Reus, amb motiu de la celebració de la segona edició d’aquest simposi, on va assistir una representació municipal per a recollir el compromís d’organització. Entre els motius aportats per a l’elecció de Gandia es va tindre en compte sobretot la consideració de Gandia com a Capital Cultural Valenciana, juntament amb el fort arrelament que tenen en la ciutat les festes falleres, una de les manifestacions culturals més significatives i més conegudes fora del territori valencià.

Els objectius d’aquest simposi venen motivats per la necessitat de crear xarxes de relació en la diversitat d’expressions festives que tenen en el foc el seu nexe comú d’unió i que s’estenen per tot el Mediterrani.

L’organització d’aquesta tercera edició estarà a càrrec del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia i serà dirigit per un comitè assessor on estaran presents associacions, centres d’estudis, departaments universitaris i institucions autonòmiques.

Últimas noticias

Contenido relacionado