martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La foguera Florida Portazgo es cau en plena plantà

Deu anys després la desgràcia es materialitza en ensulsiada en la foguera Florida Portzago, on anit a les 22.00 es va partir l’estructura en plena plantà i va caure la rematada. Malgrat que no va caldre lamentar danys materials, l’obra “Asiavisión 2017” obra de l’artista Mario Gual quedava destrossada sobre l’asfalt del carrer Cefeo.

La resposta dels integrants de la foguera i fins i tot dels veïns del carrer, que preguntaven incessantment si podien fer alguna cosa, va ser instantània i abans de mitjanit ja hi havia grups arreglant les figures trencades o fent tasques de fusteria. «Ací tots sabem pintar, escatar i massillar, ajuda no va a faltar», afirmava una de les comissionades. «Som cent persones, o siga, dues-centes mans; anem a intentar fer el treball de tres mesos en dos dies», s’apressaven a dir des de Florida Portazgo, una de les fogueres més nombroses de la ciutat. Pel que sembla, l’accident es va produir per una fallada en l’assemblatge i després de fer-se fallida les vares que ho subjectaven, gran part de la rematada es va enfonsar.

I és que no és la primera vegada que esta comissió passa per este tipus de glop amarg, ja que fa just una dècada, en l’edició del 2007, la totalitat del monument es va enfonsar un dia abans de la cremà a causa de les fortes ratxes de vent que es van registrar a Alacant i que també van afectar altres comissions. Per a Florida Portazgo aquell va ser un any difícil, ja que uns dies abans havia caigut la rematada, encara que l’artista va poder solucionar-ho a temps. El contratemps va provocar una autèntica commoció en el districte i va avivar un debat, ja que just en els anys anteriors s’havien desplomat altres fogueres.

Últimas noticias

Contenido relacionado