14.8 C
Valencia

Xàbia realitza durant Fogueres una campanya de sensibilització i prevenció del consum d’alcohol i drogues

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Xàbia realitzarà una campanya de conscienciació i informació durant les festes de Fogueres de Sant Joan.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Xàbia realitzarà una campanya de conscienciació i informació durant les festes de Fogueres de Sant Joan.

Aquest servei municipal comptarà amb la col·laboració de l’associació Controla Club, que els primers dies de festes visitarà els casals de les penyes més joves per a tractar de conscienciar-los perquè siguen responsables durant aquests dies i eviten el consum d’alcohol i altres drogues. El col·lectiu, a més de consells, repartirà una guia de com viure les festes de forma saludable.

Una altra de les accions preparades és la que realitzarà el personal de la UPCCA i voluntaris de la Creu Roja en una de les discomòvils de la setmana vinent. La nit del dia 19 instal·larà una carpa informativa en la qual a més comptaran amb *alcoholímetre perquè els assistents siguen conscients del seu nivell d’alcohol.

A més, es repartiran en comerços de la vila els cartells d’aquesta campanya titulada “Gaudeix sense additius” perquè els pengen en els seus aparadors.

- Publicitat -

Com recorda la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, desplegar aquest tipus de campanyes és un dels compromisos de l’Ajuntament dins del Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències en vigor, un document que ressenya les festes patronals com un dels contextos en els quals majors consums abusius s’observen entre els més joves.

Xàbia reforça la senyalització en els passos de vianants més conflictius

- Publicitat -

La regidoria de Serveis de Xàbia està reforçant la senyalització i pintura viària en els punts més conflictius quant a seguretat vial. La regidora Kika Mata explica que fa uns mesos que el personal tècnic del seu departament va començar a mantenir reunions amb els responsables de la Policia Local per a detectar quins són els punts negres del tràfic urbà i quins són les mesures que es poden implementar des del propi Ajuntament per a reduir la sinistralitat.

Així, una vegada adjudicat el contracte anual per a la pintura viària (pressupostat en total per 45.000 euros) s’ha començat a repassar els punts de pas per als vianants. Però també s’han instal·lat senyals lluminosos en alguns dels més perillosos com els de la rotonda del Wok o front la discoteca Molí Blanc, tots dos en la carretera del Pla, enfront de l’Institut Musical Solc (avinguda Juan Carlos I) i en l’avinguda Trenc d’Alba. En aquestes dues vies, a més, es van a instal·lar de forma pilot uns reflectors captafars per a veure si donen bon resultat.

Malgrat aquestes actuacions en seguretat vial, des de la Policia Local indiquen que el principal problema és que no es compleixen les limitacions de velocitat pel que es va a adquirir un radar mòbil per a poder fer controls dins del terme municipal.

Des de Serveis afigen que també la Diputació està realitzant treballs de pintura en carreteres i rotondes de la seua demarcació com el Camí Cabanes.

L’Ajuntament acabarà tota aquesta bateria d’intervencions en pintura viària abans de l’estiu i reservarà part del contracte per a necessitats que puguen sorgir en els pròxims mesos i per a preparar els itineraris escolars abans de l’inici del nou curs.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat divideix la població en 15 grups per a organitzar la vacunació

El Ministeri de Sanitat ha classificat la població espanyola en 15 grups per a organitzar l'administració de les vacunes contra la Covid-19.

Alerta de nivell taronja per pluges en tota la província de València

El temporal obliga a establir avís per pluges de nivell taronja per a tota la jornada de hui per pluges, fenòmens costaners i tempestes.

Alerta taronja per fortes pluges a la província de Castelló

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia apunten a precipitacions acumulades en una hora de 40 litres per metre quadrat i tempestes en qualsevol punt de la província".

L’Alcora prepara una estratègia per a captar fons europeus

S'ha creat una taula de treball integrada per representants dels tres grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.
- Advertisement -

: Valencià