Fogueres i ‘coqueta’ marquen l’inici de les festes de Sant Antoni i Santa Àgueda

Benicàssim arranca les festivitats en honor als seus Patrons amb onze dies d'actes festius que tenen este divendres el punt neuràlgic de la seua part religiosa amb l'ofrena i la processó com a protagonistes centrals.

PublicitatAVL

Les fogueres ‘purificadores’, la benedicció dels animals i el repartiment de les ‘coquetes’ van tornar este dijous a marcar l’inici d’unes de les festes més conegudes de Benicàssim. En total, onze dies de celebracions en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda que, cal recordar, a l’àmbit nacional tenen com a punt neuràlgic per molts estiuejants i veïns de tota la província, el de dia de les Paelles, declarat ‘Festa d’Interés Turístic Autonòmic’, però que pels ciutadans del municipi centren este divendres una de les parts més especials amb la missa i la processó.

Així, si anit el foc, el tradicional acte de benedicció i el repartiment de la ‘coqueta’ van ser protagonistes, hui ho seran els actes religiosos.

PublicitatRovira  

Com recorda el regidor de festes, Arturo Martí, “no s’ha d’oblidar que la tradició d’este foc purificant i d’estes festes ens porta a la primera part del segle XX on els animals eren fonamentals per l’economia de Benicàssim, com per molts altres municipis. I està bé que recordem d’on venim per saber on estem i sobretot on anem!”.

D’altra banda, cal afegir també que la reina infantil, Marina Pauner, al costat de la seua cort d’honor formada per Mara Marqués, Andrea Nebot, Paula Bellido, Irene Andrés, Júlia Tafalla, Elena Barbeito i Natalia Rodríguez que van ser les encarregades de repartir els dolços típics per Sant Antoni en el municipi a l’acte d’este dijous a la nit, participaran activament en estes festes del 2020.

DIVENDRES 18, ELS ACTES RELIGIOSOS

11.00 h Missa en honor als sants patrons Sant Antoni i Santa Àgueda. En la parròquia de Sant Tomàs de Villanueva.
12.00 h Solemne Ofrena de flors a Santa Àgueda en la Llongueta de l’Església de Sant Tomàs de Villanueva. A continuació, gran traca amb rematada pirotècnica.
13.00 h Dia de la Formació Cooperativa, amb lliurament de les beques d’estudi a càrrec de la Cooperativa Agrícola Sant Antoni als seus associats en el Teatre municipal Francisco Tàrrega.
17.00 h Tradicional processó en honor a Sant Antoni Abat, amb la participació de les autoritats i tots els participants en la Coqueta.
18.00 h En finalitzar la processó es ballarà el Cremaller enfront de l’església, organitza l’Agrupació Folklòrica El Cremaller de Benicàssim. Repartiment solidari de xocolate en la plaça de la Constitució a benefici de l’ONG Sant Vicent de Paúl. Col·labora l’Ajuntament de Benicàssim.
19.00 h “Los amigos del Teatro porten a Benicàssim l’obra “No le busques tres piernas al Alcalde”, enclavada en el gènere de l’humor. La representació tindrà lloc en l’Espai de la música Mestre Vila, entrada lliure fins a completar aforament. Organitza l’Ajuntament de Benicàssim.
23.00 h Ball amenitzat per la orquestra “La Quinta Nota”, en el Parador Municipal. Acaba la nit al parador Municipal amb la “revetlla Party” patrocinada per la Barra del Parador Municipal