El folk i l’orxata marcaran la programació este cap de setmana en la Gran Fira de València

Del divendres 6 al diumenge 8 de juliol es podrà gaudir del cicle Nits de Folk en el centre de la ciutat

Este cap de setmana València acollirà el cicle Nits de Folk. La cultura popular i el folklore seran els protagonistes de la programació que ofereix la Gran Fira, coincidint també amb el Dia de l’Orxata, que tindrà lloc el pròxim 7 de juliol. Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva, acompanyat per Marga Landete, actual directora adjunta de música i de cultura popular de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, ha sigut l’encarregat de donar a conèixer les diferents activitats.

Volem barrejar tradició i innovació i demostrar que el folk està més viu que mai”. Així s’ha referit Pere Fuset a l’aposta que des de l’Ajuntament realitzen per la cultura mediterrània. A més, Marga Landete ha destacat que volen “recuperar un espai en la ciutat de València per a la música pròpia”, per la qual cosa ha agraït que hi haja un buit en la programació de la Gran Fira per al folk.

Programació Nits de Folk

Demà, divendres 6 de juliol, tindrà lloc a les 19:00h l’actuació de Els Jovens, dins de la Trobada de Músiques i Danses de la Mediterrània; a les 20:00h la cercavila de l’Aplec de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València, que realitzaran una actuació conjunta final a les 21:00h. en la plaça de la Mare de Déu. A més, a les 21:30h en la plaça del Patriarca es podrà gaudir del concert de Kontakte i Mara Aranda.

El dissabte 7 de juliol és el Dia de l’Orxata. La plaça de l’Ajuntament acollirà des de les 12:00h fins a les 21:00h diferents activitats relacionades amb aquesta beguda refrescant valenciana, entre les quals destaca l’Hora de l’Orxata, en la qual hi haurà una degustació amb la col·laboració de les empreses participants.

El folk també estarà present durant este dia. A les 19:00h tindrà lloc una cercavila on participaran la Muixeranga Jove de València i Congolla de Castelló, que acabarà amb una exhibició final d’ambdues muixerangues en la plaça dels Furs a les 20:00h. El grup Teixint Terres presentarà a les 21:30h el seu espectacle ‘Corrrrpus’, una forma d’escoltar les melodies de les danses del Corpus Christi. El torn del ‘Sarau de la Fira’ serà a les 22:30h, on es podrà gaudir de jotes, malaguenyes, danses, seguidilles i fandangos oberts a tots els balladors que vullguen participar.

Finalment, el diumenge 8 de juliol a les 21:30h serà l’actuació de Rascanya, amb música i ball, en la plaça del Patriarca.

Tota la programació relacionada amb el cicle Nits de Folk es pot consultar ací. A més, s’ha proposat el hashtag #NitsDeFolk perquè es pengen en les xarxes socials fotos, vídeos i impressions relacionades amb aquestes activitats.

Publicitat