Foment demanarà a la UE que incloga les connexions del Corredor Mediterrani

Ximo Puig, ha convocat demà dissabte una reunió amb el president de l'Autoritat Portuària de València i els responsables d'AVE, Vicente Boluda; CEV, Salvador Navarro, i Consell de Càmeres, José Vicente Morata, per a analitzar la proposta de modificació dels corredors transeuropeus.

El Ministeri de Foment ha afirmat este divendres que demandarà que s’incloguen connexions del Corredor Mediterrani que no han sigut incloses en la proposta de la Comissió Europea sobre el nou Reglament CEF. El Ministeri recorda en un comunicat que la Comissió Europea va fer pública, el passat 6 de juny, la seua proposta de nou Reglament CEF (Mecanisme Connectar Europa) per al període 2021-2027.

Este Reglament, que determina les condicions per a proporcionar ajuda financera de la Unió per al desenvolupament de les xarxes transeuropees, inclou l’ampliació dels corredors europeus de la xarxa bàsica de transport, entre els quals figuren els corredors Mediterrani i Atlàntic que discorren per Espanya. Finalitzada la primera fase de tramitació per part de la Comissió amb el seu anunci i presentació en la data citada, el Reglament continua la seua marxa en el Consell i el Parlament Europeu, explica el Ministeri.

En esta nova fase, el Ministeri de Foment demandarà a les institucions europees que connecten l’itinerari del Corredor Mediterrani al seu pas per València amb la façana atlàntica del Corredor Atlàntic, així com “qualsevol altre itinerari que el nou Govern poguera considerar”. L’anunci de Foment després que el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, haja criticat l’exclusió de València de la xarxa bàsica de corredors d’infraestructures de la Unió Europea i haja afirmat que és “un insult a la intel·ligència que no podem acceptar”.

Publicitat