Les Forces Armades despleguen 1.158 efectius per a ajudar en les zones afectades d’Alacant i Murcia

Les Forces Armades hauran desplegat cap a les 20.00 hores d'aquest divendres un total de 1.158 efectius a Oriola (Alacant) i a Múrcia per a ajudar la població afectada per les greus inundacions i pel desbordament del Riu Segura.

S’ha posat a la disposició de les tasques de cerca i rescat quatre helicòpters i 300 vehicles tàctics lleugers i pesats, bombes d’extracció d’aigües i llots i embarcacions de rescat, entre altres.

Les actuacions de les Forces Armades en les àrees afectades seran coordinades pel cap del Comandament d’Emergències, tinent general Miguel Alcanyís. Aquesta unitat ha establit un dispositiu tàctic a Oriola amb suport de la base de l’UME a València (BIEM III), i un altre addicional a Múrcia, atés per efectius desplegats des de Madrid (BIEMI).

PublicitatAVL

L’Exèrcit de Terra ha desplegat 170 efectius, del Comandament d’Operacions Especials (MOE) a Oriola, de la III Bandera Paracaigudista a los Alcázares i una secció d’Enginyers de la Brigada de la Legió a Múrcia amb 11 màquines amb capacitats d’excavació, càrrega i transport. A més, s’han activat dues unitats de transport amb camions tot terrenys pesats i amb capacitat de fins a 100 persones.

Per part seua, l’Exèrcit de l’Aire col·laborarà amb 92 militars en les labors de rescat i salvament, incloent-hi dos helicòpters Sikorsky de l’Ala 78 de la base àrea d’Armilla (Granada) i altres dos helicòpters de l’Ala 48 que es mantindran en alerta en la base aèria de Quatre Vents per si fóra necessària la seua intervenció.

Finalment, l’Armada ha posat a la disposició del dispositiu 96 efectius del Terç de Llevant i de la Força de Guerra Naval Especial, a més de tres camions tot terreny pesats, sis vehicles lleugers tot terreny, 10 embarcacions. S’ha oferit, a més, altres mitjans per a possibles suports com a bussejadors del Centre de Busseig de l’Armada amb les seues embarcacions.

Esta publicació està disponible en : Valencià