La Ford Almussafes finalment sí que patirà un ERO

Ford realitza un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERO) de 13 jornades en la planta de motors i reduirà 9 dies la producció de vehicles (Kuga, S-MaxMondeoGalaxy, Transit Connect i Transit Tourneo) a partir d’este mes de novembre com a conseqüència de la caiguda de vendes i descens del consum a Europa, el seu principal mercat.

L’adreça de Ford Almussafes ha comunicat als sindicats esta decisió en la reunió de la comissió consultiva celebrada este matí, que es produeix dues setmanes després de la trobada celebrada en Colònia pels dirigents de la multinacional a Europa per a anunciar el seu pla d’ajustos que comportarà el tancament de plantes i acomiadaments de treballadors.

La factoria d’Almussafes, malgrat la retallada de producció en vehicles, assegura que recuperarà eixos dies en jornades extraordinàries de producció al llarg del pròxim any.

En mitjans sindicals sorprén la decisió de la companyia, ja que al llarg de mes d’octubre hi ha hagut producció durant tres dissabtes.

El president de Ford Europa, Steven Armstrong, va dibuixar un panorama molt negre en la seua reunió del passat 9 d’octubre amb el comité d’empresa inter centres i va anunciar als dirigents sindicals que la companyia «ha de tornar a ser rendible a partir de 2019», segons indica el comunicat del Comité d’empresa Europeu de Ford (FEWC). Sense concretar la repercussió en cadascuna de les seues fàbriques i personal d’automòbils, motors i centre de disseny (Espanya, Anglaterra, França, Alemanya, Turquia i Romania), el màxim executiu del grup en el vell continent va explicar que l’adreça de Dearborn (Detroit) -és a dir la caserna general de Ford Motor- està «extremadament insatisfeta» amb els nombres rojos a Europa i «està perdent la paciència».

Publicitat