Corre perill la Ford d’Almussafes en la reestructuració europea de l’octubre?

La multinacional ha convocat una reunió extraordinària per a explicar la reestructuració de la companyia en Europa.

El 9 d’octubre els valencians es juguen molt, però no té res a veure amb la seua història, sinó amb el seu futur. Eixe dia s’ha convocat una reunió en la ciutat alemanya de Colonia, seu europea de la Ford, amb els representants del comité empresarial europeu. Representants dels comités d’empresa de tot el continent aniran en poques setmanes per tal de conéixer de primera mà els plans de reestructuració en Europa després que la productora de vehicles haja anunciat pèrdues. El president de Ford Europa, Steven Armstrong, va dir que la companyia s’enfoca a “atacar agressivament els costos, implementar eficiències en les instal·lacions i programes de productes per a reduir els costos de productes i materials, així com la intensitat de capital a Europa”, va informar el Times.

El trasllat de models a Àsia és un fantasma que sobrevola sempre als treballador de la fàbrica almussafenca, com també passa amb les fàbriques de Peugeot i Opel. En este cas Ford ja va tancar en 2012 una factoria en Bèlgica i altres dos al Regne Unit. La inversió que Ford va anunciar en 2017 perquè Almussafes continuara amb el model Kuga podria tindre un gir de timó si des de Detroit no veuen rendible la producció del model, que representa més de la meitat de la producció, seguit pel Connect, el Mondeo, el S-Max i el Galaxy.

L’anunci del tancament de la factoria uns dies per la caiguda de les vendes no alimenta l’optimisme, ni entre els treballadors, ni entre els representants sindicals. Afirmen que assistiran a la reunió amb molta cautela, sobretot després que mitjans especialitzats vaticinen un ERO de 24.000 persones en tot el continent.

La pujada del dièsel el Brexit i Trump, principals factors

La pujada del preu del dièsel, acompanyada en Espanya de l’anunci per part de Pedro Sánchez de l’increment de l’impost a este model de carburant han fet disminuir les vendes en el mercat i s’ha vist amb un gran estoc de cotxes de la nit al dia. D’altra banda el Brexit i la reimplantació de barreres al Regne Unit ha fet que la marca es puga ressentir enfront de productes que tenen la factoria en les seues fronteres. La setmana passada, Ford va cancel·lar els plans per a importar un nou model creuat d’una planta a la Xina després que les tarifes del president Donald Trump van soscavar el cas comercial per portar el vehicle al mercat nord-americà.

Moody’s Investors Service va reduir la qualificació de crèdit de Ford a un pas més enllà de la brossa, citant riscos associats amb un esforç de recuperació que el CEO Jim Hackett va advertir podria costar 11 mil milions de dòlars i prendre anys.

De moment des de Ford asseguren que el Mondeo, assemblat en la planta de la companyia a Almussafes, continua sent un “actiu important” de la seua gamma i que per tant no deixarà de fabricar-ho i rebrà actualitzacions tant de disseny com de tecnologia, en les versions de combustió interna i en l’híbrida.

ValenciàEspañol