Ford Almussafes compta amb un robot autopropulsat per a entregar peces en les línies de muntatge de la planta

És el primer d'aquest tipus que s'utilitza en una instal·lació de la companyia automobilística a Europa.

Ford a Almussafes està utilitzant un robot autopropulsat per a entregar peces en les línies de muntatge de la planta. Programat per a conéixer el mapa de la factoria, aquesta ferramenta, anomenada ‘Survival’, modifica la seua ruta després de trobar obstacles en el seu camí i és el primer del seu tipus que s’utilitza en una instal·lació de Ford a Europa.

Encara falten alguns anys per a veure vehicles autònoms de Ford per les carreteres, però un xicotet robot ja està mostrant les possibilitats d’aquesta tecnologia. ‘Survival’ –que deu el seu sobrenom a la seua capacitat d’adaptació a l’entorn– és un robot autopropulsat que entrega peces de recanvi en la planta de fabricació de Ford a Almussafes esquivant obstacles imprevists i modificant la seua ruta o detenint-se quan és necessari.

Desenvolupat íntegrament per enginyers de Ford, és el primer de la seua classe que s’utilitza en instal·lacions europees de la companyia. “Ho programem perquè aprenga tot mapa de la planta. Açò, juntament amb els sensors amb els quals està equipat, fa que no necessite cap ajuda externa per a circular”, ha assegurat, en un comunicat, Eduardo García Magraner, gerent d’enginyeria de l’àrea de Bodi & Stamping de la moderna planta Ford a València, on s’està provant el robot.

“Quan van començar les proves, els operaris es quedaven mirant en veure-li passar, com si estigueren en una pel·lícula de ciència-ficció. Ara segueixen amb els seus treballs sabent que el robot és prou intel·ligent com per a treballar al seu al voltant”, afig.

L’entrega de peces de recanvi i material de soldadura a les diferents estacions de la planta de Bodi & Stamping és un element “fonamental” per a mantindre la producció de models com Kuga, Mondeo i S-MAX en marxa.

ESTALVIA FINS A 40 HORES DE TREBALL DIÀRIES

Per als operaris de Ford, no obstant açò, es tracta d’una tasca repetitiva que exigeix molt de temps. El robot no reemplaça els empleats humans, però pot estalviar fins a 40 hores de treball diàries, la qual cosa permet als operaris utilitzar el seu temps en tasques més complexes, explica l’empresa.

Així mateix, el robot està equipat amb un prestatge automatitzat amb 17 ranures per a allotjar materials de diferents pesos i grandàries. Per a evitar errors, l’obertura i tancament d’aquestes ranures està automatitzada, la qual cosa significa que els operaris de cada àrea només tenen accés als materials que els han sigut assignats.

“Ha estat en període de proves durant quasi un any i ha funcionat impecablement fins a hui. S’ha convertit en un membre molt valuós de l’equip”, afirma García Magraner.

“Esperem que puguem posar-ho en ús a temps complet en breu i portar-ho a altres instal·lacions de Ford. ‘Survival’ és un dels nombrosos robots intel·ligents empleats en les instal·lacions europees de Ford, incloent el ‘Robutt’ i els cobots.

El robot autopropulsat utilitza tecnologia LiDAR (Light Detection and Ranging) per a visualitzar el seu entorn, una tecnologia que també s’utilitza en els prototips de vehicles autònoms de Ford.

Publicitat