Sense avanços en la tercera reunió entre Ford Almussafes i els sindicats

La tercera reunió de la comissió negociadora de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) para tota la plantilla de Ford Almussafes ha acabat sense avanços, doncs tant l'empresa com els sindicats s'han mantingut en les seues postures, i han quedat a tornar a reunir-se el 5 de novembre.

Ford

La tercera reunió de la comissió negociadora de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) para tota la plantilla de Ford Almussafes ha acabat sense avanços, doncs tant l’empresa com els sindicats s’han mantingut en les seues postures, i han quedat a tornar a reunir-se el 5 de novembre.

L’adreça de la planta insisteix a complementar en un 70 % la prestació per desocupació durant el ERTE, mesura que no comparteixen els sindicats, doncs UGT defensa que siga el 80 %, CCOO vés “insuficient” la proposta i STMdemana que es complemente el 100 %.

El portaveu d’UGT en Ford, Carlos Faubel, ha indicat que si es vol un acord amb el sindicat majoritari de la planta aquest pansa per aplicar el mateix que s’ha signat dues vegades enguany per al mateix problema, doncs “s’ha demostrat com a vàlid i la plantilla ho accepta com a solució”.

Així, ha defensat un complement salarial del 80 % i que no s’usen vacances de futurs anys per a reduir els dies del ERTE, i ha lamentat que els treballadors no es puguen anar els cinc dies que va a parar la fàbrica d’Almussafes amb “la tranquil·litat” d’explicar ja amb un acord.

Comissions Obreres ha insistit que la proposta de l’adreça és “insuficient”, ja que el cost que suposa per als treballadors és “molt més elevat” que el de l’empresa, i ha anunciat que la representació social “actuarà” si es duu a terme una “imposició unilateral”.

Per a STM, “és de justícia” que l’empresa complemente el 100 % dels salaris, donat el perjudici econòmic per a la plantilla i atès que l’empresa ha acumulat “enormes beneficis” en els últim anys i el contrari seria “una agressió injustificable” als treballadors.

Publicitat