Ford assemblarà bateries a Almussafes a partir de setembre del 2020

Es tracta de les primeres instal·lacions de muntatge de bateries d'un fabricant d'automòbils a Espanya i crearà uns 100 llocs de treball

Castelló DLP Benicàssim

La firma automobilística nord-americana Ford ha confirmat els seus plans per a crear unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats a la factoria valenciana d’Almussafes.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, s’espera que el muntatge dels bateries a la instal·lació valenciana comence el setembre del 2020, i que les peces s’instal·len en les versions híbrida i híbrida endollable del nou Kuga.

Rovira  

Almussafes és l’única planta de producció europea de Ford que acollirà totes les versions de la nova generació del Kuga, que eixirà al mercat enguany.

“És una nova i important oportunitat per a la nostra planta d’Almussafes. Situar el muntatge de bateries al costat de les línies de producció on es construiran els nous Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid optimitza les nostres inversions i l’eficiència de fabricació”, ha assenyalat el director de Fabricació de Ford España, Dionisio Campos.

Al seu torn, el president del comité d’empresa a la planta valenciana, Carlos Faubel, ha valorat de manera “molt positiva” l’aposta de la companyia nord-americana per la planta valenciana, tot i que ha advertit que la decisió “no és aliena” al pla de reestructuració que Ford està duent a terme a Europa.

En declaracions a Europa Press, ha xifrat en vora un centenar els llocs de treball que poden crear-s’ amb la posada en marxa de la nova instal·lació per a l’assemblatge de bateries.

El comité d’empresa ha sigut convocat demà dijous a les 15.00 hores per la direcció de Ford per a abordar els plans de producció de la planta.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela