Ford confirma reducció de torns de treball a Almussafes

La firma automobilística nord-americana Ford ha confirmat en un comunicat que reduirà torns de treball en la seua planta d'Almussafes i Saarlouis (Alemanya), com a part del seu pla de reestructuració a Europa per a crear un negoci sostenible i rendible.

La firma automobilística nord-americana Ford ha confirmat en un comunicat que reduirà torns de treball en la seua planta d’Almussafes i Saarlouis (Alemanya), com a part del seu pla de reestructuració a Europa per a crear un negoci sostenible i rendible.

És la primera vegada que la marca nord-americana es pronuncia sobre possibles retallades en la factoria valenciana des que presentara el seu pla de transformació europeu a l’octubre de 2018.

La direcció de Ford Espanya va traslladar aquest dimecres al comité d’empresa de la companyia la decisió de retallar la producció diària a Almussafes en entre 100 i 150 cotxes diaris a partir de setembre.

Amb el motiu de la baixada de producció, treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de matí o de vesprada i en tasques per al llançament del nou Kuga, parant-se el sistema A (Mondeo, Galaxy, S-Max i Kuga) de muntatge i deixant tan sol el sistema B (Transit Connect i Kuga).

La baixada de producció proposada per Ford podria suposar una pèrdua de la producció total de la planta valenciana d’entre 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta d’any, depenent del calendari laboral.

En aquest sentit, a partir de la setmana que ve, el comité d’empresa i la direcció de la companyia començaran un període de negociació perquè no es produïsquen acomiadaments a causa d’un excedent de personal.

A Espanya, la firma de l’oval empra a unes 8.100 persones repartides en tres torns i crearà unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats, que s’espera que estiguen operatives al setembre de 2020.

Ford va anunciar aquest dimecres el cessament de l’activitat de la seua planta britànica de motors de Bridgend per a 2020. Les principals causes per al tancament de la factoria són la fi de la producció de motors per a Jaguar Land Rover, la fi de la generació anterior de la mecànica GTDi de 1.5 litres i la reduïda demanda dels propulsors de nova generació GTDi i Pfi de 1.5 litres.

La marca nord-americana preveu gastos extraordinaris abans d’impostos d’aproximadament 650 milions de dòlars (577 milions d’euros) en relació amb el tancament de la factoria.

A més, retallarà més de 5.000 llocs de treball a Alemanya, mentre que, des de juny, deixarà d’assemblar el C-Max i el Grand C-Max en Saarlouis (Alemanya) i de fabricar turismes a Rússia, la qual cosa comportarà el tancament de dos plantes de vehicles i d’una de motors. També posarà fi a la producció de la seua planta de Blanquefort (França) a la fi d’agost.

Ford eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, uns 7.000 ocupacions, per a finals d’agost, com a part del seu pla de reestructuració.

Publicitat