Ford deixa en l’aire Almussafes

Els sindicats estimen una retallada en la plantilla però descarten, de moment, el tancament de la planta.

Font: EFE

Tal com es temia, la reestructuració havia d’afectar Almussafes. El president de Ford Europa, Steven Armstrong, va anunciar ahir en Colònia (Alemanya) que revisarà el funcionament de totes les plantes de la marca a Europa. Les plantes d’Espanya, Anglaterra, Alemanya, Turquia i Romania patiran tancament d’instal·lacions, retallades de plantilles, així com la disminució de la producció de vehicles per a disminuir costos.

Gens s’ha dit definitiu sobre el futur de la fàbrica d’Almussafes, que actualment fabrica fins a 5 models diferents de la marca, no obstant això s’estima com a mínim una reducció en la plantilla valenciana que actualment oscil·la els 7.500 dels 54.000 treballadors de la marca. Segons The Times la xifra d’acomiadaments totals rondaria els 15.000.

“Eixim amb males sensacions”, ha alertat Faubel, ja que l’adreça europea addueix que “no té una altra” eixida davant els resultats actuals de la companyia i les seues previsions, per la qual cosa ha anunciat als sindicats que no invertirà “un euro més” si no té garantit la tornada d’eixa inversió.

Per tant baixarà la producció i l’ocupació en les factories europees, els sindicats de les quals consensuaran un comunicat conjunt de resposta que serà presentat als respectius comités d’empresa, segons el representant d’UGT a Almussafes.

A l’espera de la reunió del 15 de novembre
Els sindicats han quedat a l’espera que el pròxim 15 de novembre reben més informació amb detall, on esperen saber amb detalls més detallats el futur de cada planta.

Publicitat