El president de Ford Europa visitarà Almussafes i es reunirà amb Puig

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, visitarà demà dijous, 16 de gener, la fàbrica de la companyia automobilística a Almussafes.

Publicitat

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, visitarà demà dijous, 16 de gener, la fàbrica de la companyia automobilística a Almussafes, segons han informat a Europa Press fonts de l’empresa i sindicals. A la vesprada, Rowley acudirà al Palau de la Generalitat juntament amb el president de Ford Espanya, Jesús Alonso, a un acte institucional amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La cita amb la factoria coincideix amb l’acceleració del nou Kuga, encara que s’emmarca en el calendari normal de visites de Rowley, que periòdicament es desplaça a les diferents plantes. De fet, estava previst que el president de Ford Europa acudira a Almussafes amb anterioritat, però s’ha ajornat fins a este dijous per temes d’agenda.

PublicitatRovira  

Des d’UGT, sindicat majoritari en la planta valenciana, el seu portaveu Carlos Faubel aprofitarà la presència de Rowley per a “insistir” en la necessitat que es realitzen “estudis de viabilitat” per a aquesta fàbrica i s’estudie la possibilitat de construir en ella els actuals i futurs motors híbrids per al mercat europeu, molts dels quals s’importen actualment de fora d’Europa i s’assemblen en les plantes de vehicles europees.

La visita de Rowley es produeix després de conéixer-se, a la fi del passat octubre, que la planta de Motors d’Almussafes deixarà de fabricar els motors Ecoboost de 2.0 i 2.3 litres l’any 2024, després que la companyia haja decidit que la nova generació d’aquests propulsors es produïsca a Amèrica del Nord a partir del 2022.

En este context, el Comité d’empresa de Ford Almussafes ja va reclamar el passat 14 de novembre a la direcció europea de la multinacional nord-americana que “considere” aquesta factoria per a construir els motors híbrids per al mercat europeu. Així mateix, va demandar “estudis concrets que oferisquen viabilitat” a la fàbrica i establir un pla de seguiment per a aquestes alternatives.

Així es va traslladar en una carta consensuada entre els quatre sindicats (UGT, CCOO, STM i CGT) amb representació en la planta valenciana, que el president del Comité d’empresa, Carlos Faubel, va entregar en el marc d’una reunió del Comité d’empresa Europeu a Colònia (Alemanya). Ara, el dirigent sindical d’UGT “insistirà” en aquestes reivindicacions perquè arriben a la direcció de la companyia als Estats Units.

EL KUGA, COMPLINT EL SEU FULL DE RUTA “A LA PERFECCIÓ”

A més, durant la seua visita a Almussafes, el president en Ford Europa tindrà l’oportunitat de supervisar com va el llançament del nou Kuga, que segons ha assegurat Faubel “està complint el full de ruta a la perfecció”. D’esta manera, en finalitzar el trimestre, al març, s’espera haver aconseguit la producció prevista de 850 Kuga al dia.

PublicitatJuega Limpio Orihuela