Ford i treballadors acorden un nou ERTO de 4 dies a Almussafes amb el 80% del salari brut

Amb motiu de la baixada de la producció diària de la factoria a 100 vehicles des de setembre per la falta de demanda, 300 treballadors del torn de nit serien recol·locats en el de dia i en tasques de llançament del nou Kuga

La direcció de Ford Espanya i el comité d’empresa de la companyia han acordat aquest divendres l’expedient de regulació d’ocupació temporal (ERTO) que es durà a terme els dies 1 i 2 d’agost i 19 i 20 d’agost a Almussafes (València) complirà amb “exactament” les mateixes condicions que els anteriors quant a complements salarials.

Segons va informar a Europa Press el president de comité d’empresa, Carlos Faubel, els empleats afectats per l’ERTO, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80% del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat dels treballadors

Rovira  

A més, Faubel va detallar que Ford ha atès positivament a la petició que s’atenguen primer les voluntarietats per a abandonar el torn de nit.

Amb motiu de la baixada de la producció diària de la factoria a 100 vehicles des de setembre per la falta de demanda, 300 treballadors del torn de nit serien recol·locats en el de dia i en tasques de llançament del nou Kuga.

Davant aquesta situació, Faubel va insistir que s’ha de realitzar un seguiment de l’ocupació, davant un possible excedent de personal una vegada finalitzen les tasques de llançament del nou Kuga. Segons UGT, es realitzarà a través de la comissió de l’Observatori per a l’Ocupació.

“No volem tancar un acord que valga només d’ací a desembre. I després què passa quan es llance el cotxe (nou Kuga)? Hem de portar un control sindical de l’ocupació i que no ens agafe per sorpresa”, va subratllar Faubel.

Faubel va insistir que, atenent aquestes necessitats, serà possible aconseguir un nou acord entre la companyia i el comité d’empresa, que es reuniran dilluns que ve a les 15.00 hores.

Així mateix, el president del comité d’empresa de Ford Espanya va deixar clar que la reducció de producció que es durà a terme en la instal·lació valenciana i l’ERTO estan vinculats amb la baixa demanda de vehicles i que no té res a veure amb el pla de reestructuració iniciat per la marca nord-americana a Europa amb l’objectiu d’aconseguir un negoci rendible i sostenible.

A Espanya, la firma de l’oval dona ocupació a unes 8.100 persones repartides en tres torns i crearà unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats, que s’espera que estiguen operatives al setembre de 2020.

PublicitatJuega Limpio Orihuela