Ford i UGT firmen un ERTO a Almussafes de 4 dies i es reuniran cada tres mesos per a analitzar l’ocupació

Els empleats afectats per l'ERTO, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80 per cent del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat

La direcció de Ford Espanya i UGT, sindicat majoritari del comité d’empresa, han firmat aquest dilluns un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERTO) que es durà a terme els dies 1 i 2 d’agost i 19 i 20 de decembre a Almussafes (València) i que complirà amb les mateixes condicions que els anteriors quant a complements salarials.

Els empleats afectats per l’ERTO, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80 per cent del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat.

Segons ha informat a Europa Press el president del comité d’empresa, Carlos Faubel, també s’ha rubricat una retallada de la producció diària a 100 vehicles des de setembre per la falta de demanda. Com a conseqüència, 300 treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de dia i en tasques de llançament del nou Kuga.

La direcció de Ford Espanya i UGT també s’han compromès a reunir-se amb caràcter trimestral per a analitzar l’evolució de l’ocupació en la factoria valenciana mitjançant la comissió de l’Observatori per a l’Ocupació. La reunió estava prevista per a aquest dilluns a les 15.00 hores, però finalment s’ha avançat a les 11.00 hores.

CCOO NO FIRMA

Per la seua banda, CCOO ha informat en un comunicat que no ha firmat l’ERTO perquè l’empresa no ha volgut escoltar la seua proposta que s’utilitzaren dos dies de jornades industrials del 2020 per a vehicles i altres dos dies per a motors, un dia de 2022 i un dia de 2023 per a no seguir consumint atur als treballadors a sis mesos que finalitze l’any.

“L’ERTO li ix més barat a l’empresa. Així s’estalvia el 70% que paga l’atur i un 20% que no complementa que ho carrega a les arques de l’Estat que paguem tots amb els nostres impostos, i li ix barat perquè té el sindicat majoritari que li firma l’ERTO, fent cas omís al que diem”, ha subratllat el sindicat.

A més, CCOO ha considerat que el sindicat majoritari del comité d’empresa (UGT) no deixa que la resta d’organitzacions sindicals estiguen dins de la comissió de seguiment de l’ERTO.

“Com era d’esperar, una altra vegada el sindicat majoritari li torna a firmar a l’empresa el cinqué ERTO en motors i el tercer en vehicles amb les mateixes condicions que els anteriors, consumint-los als treballadors vacances antigues i aplicant la voluntarietat en la modificació segons el parer de l’empresa”, ha agregat.

La reducció de producció que es durà a terme en la instal·lació valenciana i l’ERTO estan vinculats amb la baixa demanda de vehicles i no amb el pla de reestructuració iniciat per la marca nord-americana a Europa amb l’objectiu d’aconseguir un negoci rendible i sostenible.

A Espanya, la firma de l’oval dona ocupació a unes 8.100 persones repartides en tres torns i crearà unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats, que s’espera que estiguen operatives al setembre de 2020.

ValenciàEspañol