Proveïdores de Ford Almussafes presenten ajustos d’ocupació i altres mesures d’atur

Vuit indústries proveïdores de Ford han presentat mesures d'ajust com a conseqüència de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) que comença a aplicar Ford aquest divendres, que van des de regulacions d'ocupació a aturs tècnics per a dedicar hores a formació.

mesures

Vuit indústries proveïdores de Ford han presentat mesures d’ajust com a conseqüència de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) que comença a aplicar Ford aquest divendres, que van des de regulacions d’ocupació a aturs tècnics per a dedicar hores a formació.

Aquestes indústries són les més afectades directament per l’expedient de Ford Almusssafes però moltes unes altres juguen amb la possibilitat de redistribuir la producció per a pal·liar els efectes de la companyia automobilística, segons informen fonts sindicals.

A aquestes mesures se suma el tancament de Zender, amb 36 treballadors, que cessarà la seua activitat el pròxim 31 de desembre després que Ford haja decidit prescindir dels seus serveis.

Des d’UGT han informat que les empreses que negocien expedients d’ocupació segueixen l’acord aplicat per Ford d’un complement salarial del 80 % i en el 100 % d’antiguitat i pagues extraordinàries, i a dia d’avui no s’ha produït cap conflicte social.

En el cas concret de Gestamp, amb al voltant de 400 treballadors, s’ha tancat un ERTE amb el 80 % del salari brut i en altres tres indústries segueix obert el termini de negociació de l’expedient.

Es tracta, segons fonts de CCOO, de Magna -un centenar d’empleats-, Lear Automotive -uns 200- i Faurecia -sobre 350 treballadors-, que negocien expedients temporals que podrien estar ja tancats a la fi de la setmana vinent.

En Autotrim, segons CCOO, no hi ha hagut acord amb els sindicats sobre l’expedient i aquests van a demandar la causalitat del ERTEdavant la Direcció general de Treball amb l’argument que l’empresa té beneficis continuats i repartiment de dividends.

En altres indústries s’ha optat per dedicar hores a formació, fer aturs tècnics amb permisos retribuïts o aplicar la borsa d’hores, com és el cas de Sas, Aktrion i Plastic Omnium, amb el que redistribueixen la producció.

Ford ha iniciat aquest divendres l’aplicació del ERTE que afectarà a la majoria de la plantilla durant diversos dies d’aquest mes, de desembre i de gener de 2019.

Des de l’Associació Valenciana d’Indústria Auxiliar (AVIA) han indicat que esperaran a la reunió prevista de Ford Europa amb els sindicats el pròxim dia 15 per a veure si la multinacional adopta més mesurades de cara al futur, i han tornat a traslladar un missatge de tranquil·litat als empleats del sector i els seus col·laboradors.

Publicitat