Ford es nega a garantir la subrogació de plantilla dels contractes

ford

El Comité d’empresa d’Acciona Facility Services SA ha registrat en el matí d’avui la convocatòria de vaga indefinida en la contracta de Ford en la factoria d’Almussafes a partir de les 22 h de l’1 de juliol de 2018.

Tal com avançava la CGT-PV, ahir 21 de juny se celebrava la reunió extraordinària entre Acciona FS i la representació laboral -els sindicats CGT, UGT i CCOO-. I, com era previsible, la trobada va concloure sense acord.

L’adreça de la multinacional proveïdora de Ford en serveis de neteja i logística, va rebutjar la proposta sindical de contemplar l’aplicació, com a mínim, de l’IPC en els anys de vigència del futur Acord Intern.

A més, respecte a l’exigència sindical que Ford lliurara un document que obligue a qualsevol nova empresa adjudicatària dels serveis que actualment presta Acciona FS a subrogar a la plantilla de forma tal “que es garantisca sempre i en tot moment el principi d’estabilitat en l’ocupació per al cas de canvi de contracta”, l’empresa va transmetre que “per part de Ford es confirma que no està en disposició” de lliurar un Acord o document que obligue a la subrogació.

En aquest sentit, Acciona va manifestar al llarg de la reunió que es “està treballant amb Ford a cercar fórmules per a la continuïtat i manteniment com menys en el curt i mitjà termini de la relació mercantil mantinguda entre ambdues empreses”. Així, segons Acciona, Ford va concretar un rés tranquil·litzador per a la plantilla “en aquest moment no existeix cap procés de prospecció de subministradors de serveis” relacionats amb el tipus d’activitat econòmica realitzat per les empreses d’Acciona “per a la resta de l’any”.

La secció sindical de la CGT no solament considera insuficient “la garantia d’estabilitat contractual fins a desembre de 2018” sinó que qualifica de “pèrdua de temps” i “aixecada de camisa” les respostes d’ambdues multinacionals a les justes reivindicacions dels treballadors.

Publicitat