Ford Almussafes inicia la negociació d’un ERTE per a tota la plantilla

La direcció de Ford Almussafes i la representació sindical iniciaran aquest divendres el període de consultes d'un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) per a tota la plantilla, que s'aplicarà durant tretze dies en motors i nou dies en fabricació de vehicles durant tres mesos.

ERTE

La direcció de Ford Almussafes i la representació sindical iniciaran aquest divendres el període de consultes d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) per a tota la plantilla, que s’aplicarà durant tretze dies en motors i nou dies en fabricació de vehicles durant tres mesos.

Després d’una reunió celebrada aquest dijous, el portaveu del sindicat majoritari en la planta, UGT, Carlos Faubel, ha informat que a partir d’aquest divendres comença la negociació de les condicions del ERTE que afectarà la major part dels 7.800 empleats de la factoria.

Dilluns passat, la direcció de Ford Almussafes va proposar parar la producció durant tretze dies en motors i nou en fabricació en els mesos de novembre i desembre d’enguany i gener de 2019 per a ajustar la producció a la demanda. Aquell dia va plantejar que a motors s’aplicaria un ERTE i en el cas de producció, una flexibilització de les vacances col·lectives de 2019 i 2020, i l’endemà UGT va dir que preferia negociar un expedient per al conjunt de la factoria que avançar vacances davant la falta de garantia d’estabilitat per a l’any vinent.

Per a aquest sindicat és imprescindible que els dies d’octubre que s’ha parat la producció siguen declarats de vacances flexibles i no com a jornades de distribució irregular -que es retornen en dissabtes-, una consideració que també defensa CCOO.

UGT ha recordat que en l’últim ERTE de motors, aplicat en el primer semestre de 2017, es va acordar el 80% del salari brut i el cent per cent d’antiguitat i pagues extraordinàries, condicions mínimes a partir de les quals hauria de negociar-se el nou ajust temporal.
La primera parada de producció es produiria el 9 de novembre i les mesures conclouran el 31 de gener del pròxim any.

CCOO ha manifestat que primer vol escoltar la proposta de l’empresa per al ERTE i fins a on està disposada a arribar en els complements per a decidir si està d’acord o no. Segons aquest sindicat, l’empresa ha començat la reunió d’aquest dijous comptant “el mal” que està a Europa, amb unes pèrdues de 245 milions de dòlars.

Per part seua, el STM ha recordat “l’important crebant econòmic” que suposa un ERTE per als afectats, i ha criticat que tots els ERTE que ha signat UGT en solitari l’última dècada van ser acordats sense complement algun o, com a màxim, del 80% del salari.

El STM ha exigit que es complemente el salari perquè els treballadors no patisquen pèrdua salarial, mentre que la CGT ha rebutjat l’ajust d’ocupació. Al mateix temps que es negocia aquest expedient, la planta valenciana està a l’espera de la reunió prevista per al 15 de novembre a Alemanya entre Ford i els representants sindicals després de l’anunci de revisió de les plantes a Europa de la companyia.

Publicitat