martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Formula E al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana

Per primera vegada, la Formula E, màxima categoria de curses d’automòbils elèctrics, arriba al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana i a territori espanyol. La cita tindrà lloc al Circuit de Xest els pròxims dies 2, 3 i 5 d’octubre, un esdeveniment que posa al Circuit de la Comunitat Valenciana a l’epicentre d’atenció del món de les curses d’automòbils.

Aquestos test es dividiràn en dues tandes diaries, una matinal i una vespertina, totes dos de 3 hores de duració.

Segons ha confirmat l’organització del campionat a través del seu web oficial, igual que el propi circuit, aquests test tindran lloc durant tres dies, en dues sessions de 3 hores per jornada. El campionat elèctric aterra al Ricardo Tormo abans de començar la seva quarta temporada de competició i amb un creixent interès per part d’afeccionats, marques i patrocinadors. Sens dubte, les carreres del futur estan tenint un bon acolliment al món de l’automobilisme, malgrat l’escepticisme dels més romàntics.

Marques com Renault, Jaguar o Mahindra han apostat les últimes temporades per aquest campionat. Recentment s’han sumat l’últim guanyador de les 24 Hores de Le Mans, Porsche, que s’ha retirat del WEC i ha abandonat la tecnologia híbrida de competició per centrar-se en la purament elèctrica. Una altra de les grans marques que ha decidit apostar tot al la Formula E ha estat la totpoderosa Audi, que ja formava part de la graella en els darrers anys, però que ara centra els seus esforços en aquest nou repte tecnològic.

Amb l’objectiu d’adaptar el traçat a les necessitats de la Formula E, que sol competir en pistes urbanes d’uns 2000 metres de longitud, es va a utilitzar la variant exterior del Ricardo Tormo, un traçat poc conegut pels espectadors, però que ofereix la possibilitat de tenir dues llargues rectes, amb variants. A aquest efecte es va a instal·lar una variant artificial a final de la recta principal, la qual cosa suposarà que les corbes 1 i 2 del circuit seran inèdites. L’altra variant es troba en la part alta del circuit, revoltes 10 i 11, abans de l’última del traçat, la famosa curva gran.

Amb aquestes modificacions la pista tindrà un total de 3,090 metres, 12 corbes, 8 a esquerres i 4 a dretes, adaptant-se a les necessitats dels Formula E, mes acostumats a traçats molt virats, plens de variants, estrets i entre murs.

Una cita important per a l’esport de la Comunitat Valenciana, que torna a posicionar-se a l’avantguarda dels esports de motor a nivell mundial.

Últimas noticias

Contenido relacionado