La Policia Local de Castelló realitza 24 serveis a causa de les fortes ratxes de vent

Entre les incidències, cal destacar dos incendis de matoll i caiguda d'una branca de grans dimensions.

El Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències 092, dependent de la Policia Local de Castelló, ha registrat 24 serveis a causa de les fortes ratxes de vent.
La majoria d’aquests han sigut incidències lleus, com a contenidors desplaçats del seu lloc, caiguda de xicotetes branques a la via pública sense causar danys personals ni materials, senyals de tràfic tombades, caiguda de xicotets rebles o restes de teulades a la via pública sense causar danys, entre altres.

Com a serveis més importants destaquen dos incendis de matoll, el primer s’ha produït, al voltant de les 9:30, en els voltants del Camí Serradal en el tram comprés entre les rotondes de la Cs22 i el Camí La Plana. L’incendi s’ha estés ràpidament per diversos terrenys de matoll i canyar abandonats a causa de les fortes ratxes de vent. Per aquest motiu, la Policia Local de Castelló ha procedit al tall del tràfic en el camí Serradal, en el tram assenyalat anteriorment. Per la seua banda els Bombers Municipals han apagat ràpidament les flames, que amenaçaven diverses edificacions disseminades per la zona.

S’han calcinat aproximadament uns 22.000 metres quadrats de terrenys de canyar i matoll. A causa de les fortes ratxes de vent, una xicoteta reguarda de bombers ha romàs en el lloc de l’incendi per a refrescar la zona i així evitar nous conats de flames en la zona. Els treballs d’extinció han finalitzat al voltant de les 16:30.

El segon, s’ha produït aquest migdia cap a les 14:00 en el llit del Riu Sec a l’altura del camí Donació en el seu marge esquerre sentit platja. L’incendi ha calcinat aproximadament 1500 metres quadrats de matoll i horts abandonats. Una altra vegada, la ràpida intervenció dels serveis d’extinció d’incendis ha permés que les flames estigueren controlades malgrat el vent.

El tercer dels serveis més rellevants relacionats amb les fortes ratxes de vent s’ha produït al voltant de les 14:30 en el carrer Ric Tietar, encreuament amb el carrer Ric Nil. Una branca de grans dimensions ha caigut sobre la calçada obstaculitzant el tràfic. Una patrulla de la Policia Local de Castelló ha aconseguit retirar-la de la via pública i s’ha restablit la circulació. La branca ha quedat apartada a l’espera que els serveis municipals corresponents es facen càrrec d’aquesta.