El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la UV arriba a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria amb una oferta de 60 llocs de treball

L’encontre, que tindrà lloc en el marc del Talent Fest de l’ETSE, reunirà més de 40 empreses del sector aquest dijous, 9 de maig, entre les 13 i les 15 hores.

Universitat de València

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València arriba aquest dijous, 9 de maig, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) amb una oferta de 60 llocs de treball per als graus que s’imparteixen en el centre. L’encontre, que es desenvoluparà en el marc del Talent Fest de l’ETSE, reunirà més de 40 empreses del sector entre les 13 i les 15 hores.

Es tracta de 60 vacants a ocupar pels perfils tècnics que aporten les titulacions de grau en Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Química i Ciència de Dades, a més dels màsters universitaris en Enginyeria Ambiental; Enginyeria Electrònica; Enginyeria de Telecomunicació; Bioinformàtica; Enginyeria Química; Ciència de Dades; i Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils.

L’objectiu és proporcionar un contacte directe entre les empreses i l’estudiantat dels últims cursos d’Enginyeria al llarg d’una jornada en què importants firmes tindran l’oportunitat d’acostar la seua activitat, processos de selecció i pràctiques estudiantils a les futures enginyeres i enginyers, així com captar el talent que necessiten.

Enguany, l’assistència empresarial batrà les xifres de l’any passat amb la presència d’un 10 per cent més de companyies: prova de que els estudis relacionats amb l’Enginyeria i la Ciència són els que menys atur han sofert en els darrers anys i de la gran demanda de professionals que existeix per part dels ocupadors. Aquestes empreses procedeixen d’una desena de sectors com ara programació de software i edició de programes informàtics, electrònica, telemàtica, disseny de videojocs, telecomunicacions, big data, desenvolupament d’equips i xarxes de transmissió de dades, telefonia mòbil i internet, consultoria informàtica, química o activitats mediambientals.

Hi participen AIMPLAS. Instituto Tecnológico del Plástico, Alfatec Sistemas, Analog Devices, Àpunt Media TV, Arca Telecom, Autis Ingenieros, Capgemini, la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Cecotec, Celestica, Civired, Dacsa, Dam, Das Photonics, Edicom, Everis, Faurecia, Fermax, Ford, Fundació Universitat Empresa de la Universitat de València-ADEIT, Indra, La Tribu Animation, LABORA. Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Leading Management Technology, Mahle Electronics, Maxlinear Hispania, NCC Group, Nunsys, Órbita Ingeniería, Parc Científic de la Universitat de València, Pavasal, Power Electronics, Quimacova, S2 Grupo, Sagitaz – Zoho, Sopra Steria, Torrecid, Twoweeks. UPV, València Activa. Ajuntament de València, Wise Blue i Würth Electronik.

Programa d’activitats

A partir de les 12 hores seran rebudes les empreses a l’Àgora de l’Escola i, tot seguit, la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, visitarà la fira acompanyada per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Julio Olmos; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de LABORA, Enric Nomdedéu; la directora de l’ETSE, Paula Marzal; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla.

El saló de graus Joan Pelechano serà l’escenari on es desenvoluparà el programa de conferències amb les intervencions del coordinador de l’Àrea d’Ocupació d’UVocupació, Jesús Soret, que parlarà sobre les pràctiques externes com a clau per a la inserció laboral; de la tècnica d’Orientació Laboral d’UVocupació, Isabel Gosálvez, qui abordarà qüestions d’estratègia i marca personal; i de Marisa Quintanilla com a moderadora d’una taula redona que reflexionarà al voltant de la cerca de talent per part de les empreses.

La jornada, que tanca el calendari del Fòrum del curs 2018/2019, clourà amb un espai de networking que facilitarà la conversa entre l’estudiantat i els responsables de recursos humans de les empreses per a conéixer de prop els processos de selecció de les noves incorporacions.

Publicitat