Fotur analitza l’experiència de l’Alcalde de Nit a la ciutat de Amsterdam

La Federació proposa fa més de tres anys que València tinga un alcalde de nit.

Fotur

El president de Fotur, Víctor Pérez, i el secretari general, Juanjo Carbonell, han estat a Amsterdam entrevistant-se amb l’alcalde de nit d’aquesta ciutat, Shamiro van der Geld, un càrrec electe de la ciutat.

Amsterdam és la ciutat pionera en el món a designar un alcalde de nit, una figura de mediació entre l’empresariat de l’oci nocturn, les autoritats policials i l’ajuntament de la ciutat, i que Fotur ha proposat instaurar a València per a millorar la convivència fa més de tres anys.

Aquesta trobada ha tingut lloc en el marc de l’Amsterdam Danse Event, el major esdeveniment de música electrònica d’Europa, en el qual l’Agència Valenciana Turisme i Fotur han promocionat els festivals que se celebren en la Comunitat Valenciana sota el paraigua de la marca Mediterranew Musix, com un element d’atracció de turistes cap a la comunitat.

Alcalde nocturn

Shamiro van der Geld va comptar als representants de Fotur com és el seu treball, com a mitjana entre tots els actors implicats, les dificultats i els avantatges amb les quals es troben, en una de les ciutats europees que major nombre de turistes reben per la qualitat i varietat del seu oci nocturn.

Shamiro van der Geld és una figura de consens, un element fix en l’escena cultural d’Amsterdam durant més de cinc anys, presentant programes de ràdio i televisió, a més de treballar com a actor, intèrpret, escriptor i ballarí.

L’alcalde nocturn d’Amsterdam actua com a representant de l’escena nocturna de la ciutat, servint d’enllaç entre la indústria de l’entreteniment i l’alcalde i l’ajuntament. El president de Fotur, Víctor Pérez, ha assegurat que aquest model “és el que necessita València, i en el qual portem insistint més de tres anys, les associacions veïnals són coneixedores igual que tots els grups municipals, ja que la nostra ciutat no disposa de cap òrgan de gestió per a l’oci nocturn, i els problemes es tracten via administrativa i mitjançant accions coercitives, sense que s’arriben a solucions òptimes”.

El treball de Fotur ha inclòs una anàlisi no solament de la gestió de l’oci, també d’altres accions paral·leles, com el transport públic nocturn, un element imprescindible i que té nombroses alternatives a la ciutat holandesa, i que els responsables de Fotur ja han tractat amb la consellera María José Salvador, per a millorar el servei a la ciutat i l’àrea metropolitana.

Amsterdam Danse Event

A més, Fotur i l’Agència Valenciana de Turisme han aprofitat per a promocionar la marca Mediterranew Musix, que agrupa els festivals de música de la Comunitat Valenciana, i és que durant cinc dies, Amsterdam s’ha convertit en la capital mundial de l’electrònica.

Amb esdeveniments dia i nit, la música abandona les discoteques i es reparteix per més d’un centenar de localitzacions en forma de tallers, conferències o masterclass de música. L’Amsterdam Danse Event (ADE) rep a uns 10.000 professionals de la indústria musical, de 90 països a la recerca de noves idees i tendències, amb 200 localitzacions que han acollit durant els cinc dies que dura el festival a més de 400.000 visitants i 2.500 artistes.

Víctor Pérez i Juanjo Carbonell van estar amb el General Manager de l’Amsterdam Danse Event, Richard Zijlma, promocionant els festivals de la Comunitat Valenciana, qui va mostrar un gran interés pels festivals valencians, ja que ha visitat la ciutat en alguna ocasió.

Al costat d’ells, Daniel Arnal, de l’Agència València de Turisme, i Álvaro Díez Alfonso, representant a la SGAE.

Els holandesos trien València

El mercat holandés és un dels grans emissors de turistes cap a la Comunitat Valenciana, i especialment cap a la ciutat de València. Fa uns dies es coneixia que València ha sigut triada pels usuaris de la plataforma online de viatges Zoover –la més visitada del Benelux– com la millor destinació europea en la categoria de City Trip o escapada urbana.

En l’edició d’enguany, la capital de la Comunitat Valenciana s’ha imposat a altres ciutats com Praga o Berlín.

Aquest reconeixement arriba pels comentaris dels usuaris de la plataforma i les puntuacions dels allotjaments de València. Una valoració mitjana d’un 8,62 sobre 10 punts.

Publicitat