Fran Ferri encapçalarà la llista de Compromís a les Corts per València

Fran Ferri serà el cap de llista a les Corts per la província de València, així ho han votat el 87% dels votants de la formació valencianista que han participat esta setmana en el procés de primàries. Ferri concorrerà a la llista amb Enric Morera, Papi Robles, Nathalie Torres, Jesús Pla, Ferran Puchades, Teresa Garcia, Carles Esteve, Paco Garcia, Rosana Segui, Paula Tuzón, Pilar Moncho, Graciela Ferrer, Josep Gimeno, Carmen Gayá, Juan ponce, Josep Miquel Moya, Tomàs Ferrandis, Xavier Navarro, Bàrbara Estruch, Josep Bort, Xavier Rius, Gloria Micó, Ana Muñoz, Guillem Montoro, Lidia Chafer, Ferran Vicent, Carme Ezquida i Ivan Soria.

Francesc Xavier Ferri Fayos, també conegut com a Fran Ferri, (Canals, La Costera, 24 de maig de 1984) és un polític valencià, diputat a les Corts Valencianes per la Coalició Compromís.

Militant del Bloc Nacionalista Valencià, Francesc Xavier Ferri va ser secretari general del BLOC JOVE des del 2009 fins al 2014. A més, també és un activista pels drets dels i les homosexuals, transsexuals i bisexuals, sent membre del grup coordinador del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) de La Safor i membre representant de la Federació Estatal de LGTB al Consell de la Joventut de l’Estat Espanyol de 2008 a 2010.

A les Eleccions a les Corts Valencianes de 2011 va ser elegit diputat a les llistes de la Coalició Compromís, anant en quarta posició de la candidatura per la Circumscripció electoral de València. Al Grup Parlamentari Compromís, Ferri és el responsable de les comissions d’Industria, Comerç i Turisme, la de Polítiques d’Igualtat i de la Dona, la de Noves Tecnologies i la de Peticions.

Ferri va ser reelegit com a Secretari General del Bloc Jove en el congrés de febrer de 2012. En el congrés de juliol de 2014 Fran Ferri va deixar el càrrec, el qual assumí Enric Castelló.

En el procés de primàries obertes de Compromís per confeccionar la llista a les Corts en les eleccions de 2015, Ferri va ser el candidat més votat a la circumscripció de València.

CatalanSpanish