Fran Ferri: “Les majories absolutes són cada vegada més difícils. El PSOE haurà d’acostumar-se a dialogar més”

El síndic ha mostrat el seu desig que hi haja investidura i que hi haja un Executiu progressista

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, s’ha reunit este matí amb els mitjans de comunicació i ha afirmat que el PSOE “haurà d’acostumar-se a dialogar més” perquè el model actual de democràcia és “plural” i les majories absolutes són cada vegada “més difícils”.

Ací ja estem acostumats a dialogar, portem quatre anys treballant d’eixa manera“, ha assenyalat Ferri referint-se al Botànic. Per això, ha demanat als partits estatals “amplitud de mires” per a aconseguir arribar a un acord com l’aconseguit a la Comunitat Valenciana.

El síndic ha mostrat el seu desig que hi haja investidura i que hi haja un Executiu progressista. Així mateix, ha insistit que el pacte incloga les mesures del Botànic II, sobretot les que concerneixen a la “injustícia” amb els valencians per la falta de finançament i d’inversions i el no reconeixement del deute.

Compromís aprovarà la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern sempre que es pose sobre la taula un calendari sobre la reforma del sistema de finançament“, ha indicat Ferri, qui pensa que realitzar eixa reforma “és una qüestió de voluntat política i valentia”.

Si tenen una majoria per a governar, també haurien de tindre-la per a solucionar un dels principals problemes dels valencians, que no deixen de ser cinc milions d’espanyols, i l’Estat també és la Comunitat autònoma”, ha sentenciat.

 

ValenciàEspañol