Francisco Camps ho nega tot

"Mai he donat cap ordre perquè es cometera cap il·legalitat"

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha negat avui “rotundament” que hi haja hagut finançament il·legal en el PP valencià que ell va presidir, així com haver donat ordres perquè es cometera cap il·legalitat en este sentit.

Camps ha reconegut que és “dolorosíssim” veure als qui van anar els seus col·laboradors en el banc dels acusats, com el seu “número dos” en el partit Ricardo Costa, que avui ha confessat que Camps i Juan Cotino van encarregar finançar amb diner negre procedent d’empresaris les campanyes electorals de 2007 i 2008.

En declaracions als mitjans a les portes del Consell Jurídic Consultiu, del que és membre com expresident, Camps ha insistit en diverses ocasions en què “el dret a la defensa no dóna dret a l’ofensa”, en al·lusió a la declaració d’avui de Costa, i ha dit que li sembla “inexplicable” que ara se li esmente durant el judici.

“Sense fets concrets perquè no n’hi ha, perquè mai he donat cap ordre perquè es cometera cap il·legalitat”, ha assenyalat per a reconéixer a continuació estar “seré, però enfadat” i negar “absolutament” els fets que se li atribueixen des de divendres passat, primer pels líders de la trama Francisco Correa i Álvaro Pérez, el Bigotes, i avui per Ricardo Costa.

També ha dit que quan es van publicar les primeres informacions sobre la branca valenciana del cas Gürtel, en 2009, els seus col·laboradors li’l van negar tot “documentalment”, i ha anunciat que seguirà com a membre del Consell Jurídic Consultiu i com a militant del PP, encara que siga si carnet.

“Al llarg d’una llarga instrucció -la del cas Gürtel en totes les seues peces- ningú ha dit mai de la vida gens de mi, ni se m’ha citat si més no com a testimoni, em sembla inexplicable que ara se m’esmente. No sé si obeeix a un pacte amb la fiscalia o entre els processaments”, ha reiterat Camps.

Al seu judici, si una persona rep instruccions per a fer alguna cosa il·legal “té diverses opcions: no fer-ho, dimitir i posar-ho en coneixement del fiscal o del jutge”, i ha qüestionat la suposada “obediència deguda” perquè, ha recordat, durant part de la instrucció de Gürtel ell era ja “un diputat del carrer”.

“No conec a molts dels empresaris -que han confessat haver finançat il·legalment al PP- i cap d’ells podrà dir que ha rebut cap indicació per la meua banda”, ha afirmat Camps, que ha usat idèntic argument en referir-se a Pablo Crespo o Francisco Correa, suposats capitosts de la trama Gürtel.

A preguntes dels periodistes, Camps ha afirmat que va menjar amb Costa i altres antics càrrecs del PP valencià fa aproximadament un mes i que “en cap moment va explicar gens del que ha explicat avui”. “Hi havia uns deu testimonis, vam estar tres o quatre hores parlant del partit i de la Comunitat. Li vam donar suport. Cap dels comensals podia imaginar les declaracions d’avui”, ha agregat Camps, qui no ha tornat a parlar amb Costa des de llavors, segons ha assegurat.

L’expresident ha recordat que el pròxim 7 març ha de comparéixer com a testimoni en el judici del cas Gürtel que se celebra a Madrid i ha informat que es reserva per a eixa ocasió el fet de poder destacar “qüestions que no encaixen” en els testimoniatges dels processaments que li assenyalen.

Després de negar que haja existit finançament il·legal en el PP valencià, Camps ha explicat que en 2009, quan es va començar a conéixer el cas Gürtel, ell “va començar a preguntar” als seus col·laboradors, que li’l van negar tot de forma “documentalment ben armada”.

Sobre l’acusació formulada avui per Costa que Orange Market va pagar peces de vestir seues, Camps ha recordat que va ser exculpat per un tribunal popular sobre este tema, i que aquella sentència va ser ratificada pel Suprem. Preguntat per si pensa dimitir com a conseller del Consell Jurídic Consultiu ha dit que no té per què fer-ho, perquè se sent molt a gust, i ha insistit que ja es va asseure en una banqueta com imputat per suborn sent membre d’este òrgan.

Sobre la seua relació amb el PP, Camps ha recordat que es va afiliar a AP “amb 20 anys”, que va començar “posant cadires i pegant cartells”, que para ell “el carnet és un símbol” i, encara que li’l “lleven”, el seu cor “sempre serà del PP”, partit al qual seguirà votant i pel qual farà campanya.