20:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

InicioSociedadFrancisco Mora, reelegit...

Francisco Mora, reelegit com a rector de la UPV

Francisco Mora, catedràtic de Tecnologia Electrònica de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut reelegit com a màxim responsable de la institució acadèmica per als pròxims quatre anys. En les eleccions celebrades durant la jornada d’avui, 10 de maig, l’aspirant a rector ha obtingut un ampli respatler del conjunt de la comunitat universitària.

Com ja va succeir en la cita de 2013, Mora ha sigut l’únic candidat que s’ha presentat a aquestes eleccions, circumstància que explica en part el descens de la participació, que s’ha situat entorn del 11%.

En aquesta ocasió, estaven cridats a votar un total de 31.310 persones, una xifra inferior al cens de 2013, que va aconseguir els 37.198 electors. Per col·lectius, ha participat el 68% dels professors funcionaris doctors, el 47% del personal de l’administració i serveis (PAS), el 28% de la resta de personal docent i investigador (PDI) i solament el 4% dels estudiants.

Amb el respatler del 78,12% del vot ponderat

En els comicis d’avui, el 76% dels professors funcionaris doctors ha votat a l’aspirant Mora, deu punts menys que en 2013. Quant a la resta del PDI, un 79% ha tornat a recolzar la candidatura de Mora -en 2013, el percentatge va ser del 88%-.

Quant a la resta de col·lectius, el PAS ha recolzat en un 78% a la candidatura de Mora (dos punts menys que en les anteriors eleccions) mentre que l’alumnat ho ha fet en major mesura que fa quatre anys: un 83% en 2017 per un 79% en 2013.

“Vull agrair a la comunitat universitària les seues aportacions, moltes no estaven en el programa i anem a incorporar-les”

Una vegada coneguts els resultats, Mora ha mostrat la seua satisfacció per la confiança rebuda de la comunitat universitària per a desenvolupar el seu segon mandat com a rector de la UPV, i ha destacat la participació, “que ha sigut molt meritòria en el col·lectiu dels treballadors, sobretot tenint en compte que era una candidatura única. En canvi, en el sector dels estudiants, s’han reproduït els mateixos resultats que es van donar fa uns mesos en les eleccions a centres i departaments. És difícil mobilitzar-los més”.

Mora ha afegit sentir-se “molt content també per com s’ha desenvolupat la campanya. Vull agrair a la comunitat el debat, les aportacions que han fet, els suggeriments. Hem pres molt bona nota de moltes coses que no estaven en el programa i que ara, com a equip, anem a incorporar”.

D’acord amb el calendari oficial, la Junta Electoral ha procedit a la proclamació provisional del candidat electe a rector de la UPV. La proclamació definitiva, després de complir amb el període establit per a possibles reclamacions, es realitzarà el pròxim 12 de maig, i la presa de possessió es durà a terme en els primers dies de juny.

Màxim responsable de la UPV des de maig de 2013

Francisco Mora va obtenir el títol d’enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya en 1991, i es va incorporar a la UPV en qualitat de professor titular d’escola universitària aqueix mateix any. Posteriorment, entre 1992 i 1997, va realitzar la seua tesi doctoral en la divisió de física experimental del Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN), gràcies a una beca Doctoral Student concedida pel propi CERN que li va permetre investigar l’electrònica d’adquisició de dades del detector ATLES per a l’LHC (Large Hadron Collider) en Ginebra (Suïssa).

En 1998, Mora va obtenir una plaça de titular d’universitat i, en 2003, la càtedra d’universitat de la UPV dins de l’àrea de Tecnologia Electrònica. Ha impartit docència de grau en les escoles tècniques superiors d’Enginyeria de Telecomunicacions (ETSET) i Enginyeria del Disseny (ETSED), i de postgrau en el Màster Universitari en Enginyeria de Sistemes Electrònics.

President de la comissió del primer Pla Estratègic de la UPV (2007-2014), Mora ha exercit diferents càrrecs de gestió universitària en la institució que actualmente dirigeix, tant en l’àmbit docent com en el de la recerca. Membre dels diferents equips rectorals des de l’any 2000, va ser triat, al maig de 2013, màxim responsable de la UPV per primera vegada.

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Ya suenan las fallas: Las 26 preseleccionadas para fallera mayor y fallera mayor infantil 2024

Descubre a las 26 preseleccionadas para Fallera Mayor de Valencia 2024. Detalles, historias y pasión detrás de cada candidata. ¡Conoce a las futuras representantes!

Valencia presenta escriva.org: Acceso universal a las obras del fundador del Opus Dei

Descubre escriva.org, el portal que ofrece las obras de san Josemaría Escrivá en más de 20 idiomas, optimizado para personas con discapacidad visual.

Los prestigiosos economistas Daniel Lacalle y José Carlos Díez, impartirán clase en el MBA de la Cámara de Comercio de Valencia

El objetivo del máster está orientado a enriquecer aún más la formación de los futuros líderes empresariales, brindándoles una perspectiva práctica y profunda de la economía y de los negocios en el ámbito local e internacional.

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.