Francisco Yusa: “Per a ser alcalde de Benaguasil cal ser honrat, lleial, treballador i viure en el poble”

Francisco Yusá és hostaler i socialista de tota la vida, tenia intenció de presentar-se a candidat del PSPV-PSOE por Benaguasil per suggeriment dels seus companys, però ara denuncia que no s’ha jugat en igualtat de condicions enfront d'altres candidats

Quant de temps fa que estàs vinculat al partit socialista?
Jo estic des que estava en Joventuts Socialistes en França en els anys 70, tot i que vaig distanciar-me quan va dimitir Pedro Sánchez, vaig tornar activament en el moment va recuperar la secretaria general.

Com ha evolucionat el PSPV-PSOE en els últims anys?

Benaguasil ha perdut molt en els últims anys, tant en pes polític local com en nombre d’afiliats. Jo vaig ser regidor en l’any 1995 en oposició a Joaquín Herráez i el paper de l’oposició era més actiu. En veure que no hi havia una candidatura clara i havia molta gent que reclamava un canvi vaig decidir presentar el meu projecte per a ser candidat.

Em van comentar que hi havia una persona que vivia en La Rascanya i volia afiliar-se si el deixaven presentar-se com a candidat, quan vaig preguntar el nom van dir que era Vicente Valls

No hi havia més gent interessada a ser candidat pel PSPV-PSOE en eixe moment?

Em van comentar que hi havia una persona que vivia en La Rascanya que volia afiliar-se si el deixaven presentar-se com a candidat, quan vaig preguntar el nom van dir que era Vicente Valls, i que només s’afiliava al partit si entrava de candidat. No m’ho vaig prendre com una cosa seria.

Com et vas assabentar que era una opció valorable per a l’estructura del partit?

Es va fer una reunió on no se’m va convidar per a presentar-ho. Quan vaig adonar-me, vaig sorprendre’m i vaig demanar el mateix dret que l’altre aspirant a candidat. Em van donar llargues fins que em van autoritzar, però la secretaria d’organització me demanava que no portara molta gent i que “fora molt suau” per a no fer un acte massiu, vaig anar amb un equip jove i conegut que volia participar en la meua candidatura i no vaig convidar a simpatitzants. Es vam trobar que el partit havia convocat a molt poques persones i em va paréixer una burla amb intenció de fer paréixer que Valls tenia molts suports i jo molt pocs.
Poc després, quan va canviar l’executiva no vaig tindre constància de seues les accions, de fet van inaugurar la nova seu del partit i no em van tindre en compte ni com a candidat. Jo vaig adonar-me que en una executiva s’havia decidit fer a Valls candidat, vaig reclamar l’acta i encara no m’han donat la còpia de l’acta.

Però Valls no és candidat oficialment

No, així com s’ha fet públic en Sant Vicent del Raspeig i en altres localitats, ací encara no s’ha fet pública la candidatura de Vicente Valls.

les línies roges són per a tots, tant es dona si un vol ser ministre o regidor.

Penses que pot haver-hi conflicte d’interessos en la candidatura?

Pense que les línies roges són per a tots, tant es dona si un vol ser ministre o regidor. Fer política és seure a parlar i raonar amb qui no estem d’acord per a fer el que és millor per al poble.

una persona que no viu a Benaguasil no pot pensar que té el necessari per a ser alcalde.

Quin penses que són els requisits per a ser un bon alcalde de Benaguasil?

Honrada, lleial i amb ganes de treballar pel poble i no per a propis interessos. Tractar d’activar l’economia i els llocs de treball de la localitat perquè Benaguasil no siga una ciutat dormitori. I per descomptat cal viure a Benaguasil i estar amb la teua gent, una persona que no viu a Benaguasil no pot pensar que té el necessari per a ser alcalde.

si no treballe en una empresa local i en l’ajuntament no hi ha cap sospita d’un possible conflicte d’interessos

Si tu fores alcalde, continuaries amb el teu treball?

No, ser alcalde és una tasca que requereix el 100% de dedicació, deixaria el bar a les meues filles. A més, si no treballe en una empresa local i en l’ajuntament no hi ha cap sospita d’un possible conflicte d’interessos, siga un bar o una empresa de promocions urbanístiques.

Com valores la gestió de Ximo Segarra?

Ximo s’ha vist embrutat amb assumptes com el cementeri i el PAI. S’ha de centrar en fomentar que les empreses s’assenten en Benaguasil i tinguen més ingressos per a les 11.000 persones que vivim ací. Quan manava el PP en València tenia més facilitats, però com Ximo Puig és igualitari per a tots actua com toca sense beneficiar específicament a ningú.

Quina solució hi ha respecte a la crisi de l’horta?

Cal diversificar l’economia, aportar indústria per a complementar a la gent que es dedica al sector agrícola. En molts casos hi ha molta gent jove perquè la gent jove no pot ni arrancar ni treballant camps, cal un sistema creditici just que puga permetre a la gent jove començar a treballar en el sector.

Que pot aportar el PSPV-PSOE que no poden aportar Compromís, Ciudadanos o el PP?

Tots poden aportar, però cal posar-se d’acord en temes que permeten avançar a la localitat. El que no es pot fer és demagògia i vendre que si un partit guanya les eleccions, canviarà les coses de la nit al dia.

Publicitat