Desarticulada una organització especialitzada en el frau del fals romanç que va arribar a estafar 2.100.000 euros

Enganyaven a les seues víctimes a través d'una coneguda xarxa social, fent-se passar per algú que pretenia mantenir una relació sentimental però, una vegada guanyada la seua confiança, els sol·licitaven diferents ingressos.

frau

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització especialitzada en el frau del fals romanç que va arribar a estafar 2.100.000 euros. La Policia Nacional ha localitzat fins al moment sis víctimes a Suïssa, Austràlia, Bèlgica i Suècia. Enganyaven a les seues víctimes a través d’una coneguda xarxa social, fent-se passar per algú que pretenia mantenir una relació sentimental però, una vegada guanyada la seua confiança, els sol·licitaven diferents ingressos amb tot tipus de pretextos.

També utilitzaven la modalitat de cartes nigerianes, que consisteix a enviar cartes de forma indiscriminada en les quals expliquen a les possibles víctimes que per a cobrar una herència d’un familiar llunyà han de transferir prèviament una quantitat de diners. Han sigut arrestades 26 persones a València, entre elles els tres capitosts i 23 mules captades per l’organització amb l’objecte d’obrir comptes bancaris, o rebre en les seues pròpies els traspassos dels estafats. A més s’ha localitzat un laboratori de falsificació de targetes bancàries i s’ha intervingut 29.000 euros en efectiu en els quatre registres realitzats.

Les recerques es van iniciar a la fi del passat any quan els agents van tenir coneixement d’una sèrie d’operacions sospitoses gràcies a la comunicació del departament de seguretat d’una entitat bancària. Aquest banc havia observat transferències internacionals que semblaven sospitoses des de diversos països com EUA, Suïssa, Suècia, Colòmbia i Finlàndia, entre uns altres. Gràcies a aquesta informació, els agents van localitzar a les primeres víctimes d’una organització especialitzada en les estafes. Aquests agraviats residien a Suècia i Bèlgica i havien sigut enganyats seguint la modalitat del fals romanç.

Utilitzaven mules per als ingressos

Les primeres perquisicions van donar el seu fruit en identificar als titulars dels comptes corrents -denominats mules- on les víctimes havien realitzat una sèrie d’ingressos que posteriorment eren reintegrats als capitosts de l’organització. Els mulers són persones integrants de l’organització situades en la base de la piràmide, el seu treball consisteix a obrir comptes bancaris al seu nom o bé cedir les seues pròpies numeracions bancàries a persones situades dins de l’organització a canvi d’una xicoteta remuneració econòmica.

Al març d’enguany es va localitzar una tercera víctima a Suïssa, també estafada per mitjà del fals romanç, que va ser captada i engalipada a través d’una xarxa social i que va arribar a realitzar diversos ingressos per uns 140.000 euros. Uns mesos més tard es van detectar noves víctimes australianes i suïsses residents en els seus països, aquesta vegada captades per la modalitat de la falsa herència. Posteriorment va ser localitzada una nova víctima a Suïssa, enganyada per un home, captada a través d’una altra web de cites.

Localitzat un laboratori de falsificació de targetes

Com a conseqüència de les recerques, els agents van localitzar i van arrestar en la ciutat de València a 23 dels integrants de l’organització, denominats mules, que rebien diners de manera fraudulenta. Aquestes detencions van permetre identificar als tres capitosts, receptors dels diners procedents de les mules una vegada que aquests havien rebut les transferències de les víctimes. S’estima que l’organització ha estafat més de 2.100.000 euros i fins avui han sigut localitzades sis víctimes a les quals haurien estafat un total d’1.500.000 d’euros. Els investigadors no descarten l’existència de noves víctimes.

A més s’han realitzat quatre registres en els quals s’ha intervingut gran quantitat de documentació, targetes SIM, discos durs, ordinadors portàtils i més de 29.000 euros en efectiu. En el domicili d’un dels capitosts també es va trobar un laboratori de falsificació de targetes bancàries, així com més de 85 targetes amb xip verges.

Publicitat