Ahir va ser el dia d’octubre més fred en la Comunitat Valenciana en 52 anys

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest diumenge el dia d'octubre "més fred" des de 1966 -fa 52 anys-, amb una mitjana de temperatura de 7,8 graus, a causa del brusc descens tèrmic patit a conseqüència de l'arribada d'una massa d'aire àrtic.

52 anys

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest diumenge el dia d’octubre “més fred” des de 1966 -fa 52 anys-, amb una mitjana de temperatura de 7,8 graus, a causa del brusc descens tèrmic patit a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire àrtic.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la temperatura mitjana d’ahir va ser 6,55 graus inferior a la mitjana normal d’un 28 d’octubre, i s’han registrats en diversos municipis temperatures sota zero.

A més de les baixes temperatures, les ratxes de vent registrades en la Comunitat Valenciana en les últimes hores han aconseguit els 108 quilòmetres per hora a Xixona (Alacant) i han provocat la caiguda d’un arbre en el municipi alacantí del Campello.

Segons Aemet, també s’han mesurats ratxes de vent de fins a 103 quilòmetres per hora a Alcoi; 101 km/h a Aiora; 97 km/h a La Font de la Figuera; i 93 a Xiva. També en Fredes han bufat 85 km/H; a Alacant 59; en El Altet 58; a Vilafranca 54; al Pinós 53; a Atzeneta del Maestrat 52; a Utiel 52 i a Morella, 51 km/h.

Les temperatures mínimes de la passada matinada han baixat lleugerament i s’han mesurat 2,4 graus sota zero a Ademús; 1,1 grau sota zero a Castellfort; -0,6 a Vilafranca; 0 graus a Morella; 0,8 a Utiel; o 1,9 a Bunyol.

Segons Emergències de la Generalitat, a les províncies de València i Castelló no s’han produït incidents, mentre que en la d’Alacant els bombers del Consorci han hagut d’atendre la caiguda d’un arbre al Campello a conseqüència del vent.

Publicitat