Fridays For Future València aconsegueix arrancar el Compromís polític pel Clima per a declarar l’Estat d’Emergència Climàtica a la Comunitat Valenciana

FFF València crida els estudiants a sumar-se a la Segona Vaga Global pel Clima i a les mobilitzacions del 24 maig

Aquest matí, el moviment valencià de Fridays For Future ha aconseguit la signatura del “Compromís Polític pel Clima” en el qual els representants polítics de les Corts Valencianes declararan l’Estat d’Emergència Climàtica a la Comunitat Valenciana. El compromís ha sigut signat pel PSPV, Partit Popular, Ciutadans, Compromís i Podem.

“Per a FFF València és una molt bona notícia que els partits valencians hagen sigut capaços d’entendre la gravetat de l’assumpte i, estarem vigilants a partir d’ara de les decisions que vagen a prendre. Quan reclamem ‘Justícia Climàtica i Acció Climàtica JA!’; no ho diem per dir, ho diem perquè volem un compromís real. És per això, que els hem demanat als polítics que es comprometen a Declarar l’Estat d’Emergència Climàtica; però a més, a realitzar una segona reunió amb nosaltres quan la declaració haja tingut lloc per a avaluar les polítiques futures”.

A més, fem una crida al moviment estudiantil a secundar a la Segona Vaga Global pel Clima i al fet que tota la població se sume a la manifestació que tindrà lloc divendres 24 de maig i començarà a les 18 hores en la Plaça de la Verge de València.

“S’han de realitzar molts canvis per a fer front als efectes derivats del canvi climàtic. Necessitem que el canvi siga col·lectiu, estructural i a gran escala; per això les polítiques a favor del clima són tan necessàries a escala global però també en l’àmbit local. És per això que a part de votar el dia 26 de maig, és necessari eixir al carrer perquè s’escolten les nostres exigències i perquè aquelles persones responsables, revertisquen la situació al més prompte possible”.

Ens juguem el nostre futur, de què serveix qualsevol mena de preparació si no tenim un Planeta en condicions on donar-li ús? No demanem esperança, volem passar a l’acció; només llavors l’esperança apareixerà per a tothom.

Publicitat