Frustrada una declaració institucional a Les Corts Valencianes pels drets LGTBI en no donar Vox el seu suport

La síndica de Vox, Ana Vega, ha explicat, per la seua banda, que no se sumaran a cap declaració institucional en aquest sentit en cap punt d'Espanya perquè els drets de tots els espanyols estan arreplegats en la Constitució en termes d'igualtat i sense discriminació per sexe, raça o creença, com estableix l'article 14

Compromís ha plantejat aquest dimecres una declaració institucional per a ser llegida en el ple de Les Corts Valencianes en la qual es manifestava el reconeixement a la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI, així com el compromís d’impulsar en la tasca parlamentària totes les mesures necessàries per a eradicar la discriminació i violència cap a aquestes persones, text que no ha tirat avant i no ha pogut ser llegit al no comptar amb el suport de Vox.

El portaveu de la coalició, Fran Ferri, ha assegurat no entendre com es pot estar en contra d’açò i ha lamentat que “per primera vegada en cinc anys” no s’ha tret avant una declaració contra la discriminació LGTBI. Segons ha comentat, Vox no ha proposat cap redacció alternativa, sinó que simplement s’ha negat a la firma.

La síndica de Vox, Ana Vega, ha explicat, per la seua banda, que no se sumaran a cap declaració institucional en aquest sentit en cap punt d’Espanya perquè els drets de tots els espanyols estan arreplegats en la Constitució en termes d’igualtat i sense discriminació per sexe, raça o creença, com estableix l’article 14.

Per açò, ha defès la decisió de no firmar una declaració “de la qual s’està fent ús partidista” com tampoc se sumaran a una celebració, en referència a l’Orgull LGTBI, una festa per a la qual “s’usen fons públics que haurien d’anar destinats a altres qüestions”.

El portaveu socialista, Manolo Mata, no s’ha mostrat sorprés per aquesta decisió de Vox, ja que “no oculten la seua posició” i fins i tot hi ha molts que creuen que l’homosexualitat és una malaltia. “Són de Vox”, s’ha limitat a dir. La seua homòloga en Unides Podem, Naiara Davó, ha afegit que açò és el que passa “quan l’extrema dreta entra en el parlament”, que es produeix “un retrocés en drets”, i ha preguntat a PP i Ciutadans si “de veres aquest van a ser els seus socis”.

Per la seua banda, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha assenyalat que han firmat la declaració i ha anunciat que també plantejaran una altra en defensa de la llibertat sexual del col·lectiu LGTBI “en països tant d’extrema dreta com d’extrema esquerra, l’Aràbia Saudita, Veneçuela o Cuba, on no es respecta la llibertat sexual de les persones, una cosa sagrada com és sagrada la defensa del dret a la vida”.

Preguntat sobre si Compromís la recolzarà, Ferri ha indicat que la llegirà i s’informarà perquè hi ha coses que “no quadren” amb la informació que disposa sobre determinats països. No obstant açò, si tot és correcte, no tenen problema “a defendre els drets LGTBI ací, al Brasil, a Cuba o a Veneçuela”, encara que ha recordat les limitacions en la competència internacional.

ValenciàEspañol