Detenen a un fugitiu a la Pobla de Vallbona cercat per les autoritats italianes per tràfic de drogues

L'arrest va tenir lloc després d'un dispositiu de vigilància que va culminar amb l'assalt al seu habitatge per part del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES).

Uns agents de la Policia Nacional. EFE/Arxiu
Publicitat

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un fugitiu italià reclamat per les autoritats del seu país per tràfic d’estupefaents. L’arrest es va produir a La Pobla de Vallbona després d’un dispositiu de vigilància que va culminar amb l’assalt al seu habitatge per part del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) de València.

El fugitiu va ser ràpidament abordat pels agents i finalment detingut. La intervenció s’ha produït gràcies al canal de cooperació policial internacional que, a nivell europeu, brinda la plataforma ENFAST -European Network of Fugitive Active SearchTeams – Xarxa Europea d’Equips de Cerca Activa de Fugitius.

PublicitatRovira  

La recerca va tenir el seu origen a la fi del mes d’octubre. Un inspector de la Policia Nacional en pràctiques fora de servei va observar els moviments d’un home en una urbanització de La Pobla de Vallbona que van cridar la seua atenció. Les dades aportades pel policia es van creuar amb els rebuts d’Itàlia mitjançant la xarxa ENFAST en el Grup de Localització de Fugitius, ja que es tenia coneixement que un fugitiu de la justícia italiana podria trobar-se en aquesta població.

Des del moment en què els investigadors van confirmar la identitat del reclamat es va establir un dispositiu de vigilància ininterromput sobre el seu domicili, que va culminar amb el seu arrest.

Els fets pels quals es perseguia a l’escapolit es remunten al període comprès entre els anys 2009 i 2016 quan, en cooperació amb altres persones a Itàlia, es dedicava a tràfic il·lícit d’estupefaents. L’arrestat podria ser condemnat a una pena de presó de fins a 30 anys.

PublicitatJuega Limpio Orihuela