15.7 C
Valencia

G.Fullana: “El PP odia la llengua valenciana i es passa pel folre la llei lingüística”

En el ple de la Diputació d'Alacant de hui, s'ha generat un acalorat debat pel valencià, on el diputat de Compromís assegura que els populars volen eliminar el valencià de l'educació.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Hui el PP ha portat al ple de la Diputació d’Alacant el debat sobre la Llei Celaá que, tal com ocorre en la resta d’Espanya, és aprovada per molts i rebutjada per uns altres. Esta relació d’amor-odie cap a esta nova reforma educativa també s’ha vist en el Palau Provincial. Eduardo Dolón, diputat popular, ha afirmat que la Llei Celaá elimina la condició del castellà com a llengua vehícular, assegurant que vulnera diferents articles de la Constitució vigent.

Davant estes declaracions, el diputat de Compromís, Gerard Fullana, ha mostrat el seu total rebuig. És més, assegura que el PP odia el valencià i vol eliminar-lo del sistema educatiu.

“No deixa de sorprendre’m la insistència del PP a generar el conflicte educatiu, quan han sigut investigats per la Guàrdia Civil per usarel diners públics de l’educació valenciana per a finançar el partit, no sé si això és Constitucional o no”, ha puntualitza Fullana.

Quan parlem de les llengües, em sent insultat l’odi del PP al valencià. La llei educativa no pretén eliminar el castellà com a llengua oficial, és mentida que hi haja una persecució al castellà.

Gerard Fullana

A més, ha explicat que ell i altres persones valencians parlants a penes poden, per exemple, veure cinema o llegir premsa en la llengua valenciana. I, ha indicat que l’únic grup polític que utilitza les dos llengües en el ple és Compromís.

El PP es dedica a parlar de llengües quan no diu ni una sola paraula en valencià en cap ple.

Gerard Fullana
- Publicitat -

D’altra banda, i davant la intervenció de Dolón on ha citat alguns articles de la Constitució on assegura que en la Llei Celaá queden vulnerats, Fullana li ha respost afirmant que els populars no respecten la llei lingüística valenciana.

“El PP es passa pel folre la llei lingüística valenciana. No manen ni un sol informe en valencià, quan la llei ho contempla, així que a partir d’ara exigim que totes les convocatòries, bases o dictàmens s’envien en totes dos llengües. Ara ho volem tot bilingüe, tal com marca la llei”, ha finalitzat.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià