Funcionaris de presons protesten a València pel bloqueig del conflicte

Uns 400 funcionaris de presons s'han concentrat aquest dijous davant la seu de la Delegació del Govern a València en protesta pel bloqueig del conflicte laboral que mantenen amb Institucions Penitenciàries.

funcionaris

Uns 400 funcionaris de presons s’han concentrat aquest dijous davant la seu de la Delegació del Govern a València en protesta pel bloqueig del conflicte laboral que mantenen amb Institucions Penitenciàries.

Aquesta concentració ha traslladat les demandes dels funcionaris “més enllà dels murs de la presó” a la “màxima representació del Govern” a València, que “té bloquejada” la negociació amb els representants sindicals, segons ha manifestat un portaveu de Acaip, Alberto Téllez.

Des de les 11.30 hores la protesta dels funcionaris talla un tram del carrer Colón, on està previst que es retiren a les 13.30 hores, segons els organitzadors, els quatre sindicats amb representació en l’àmbit nacional: Acaip, CCOO, CSIF i UGT.

Amb una pancarta amb el lema “Presons en vaga”, els funcionaris reclamen que es torne a la negociació per a tractar l’increment econòmic que es va retirar dies després de “posar-se damunt de la taula”, la convocatòria d’una oferta pública d’ocupació per a cobrir més de 3.400 vacants i un increment de la seguretat ja que, denuncien, el protocol d’agressions “no val per res”.

Téllez ha indicat que a la Comunitat Valenciana es manté la mitjana nacional del 15 % de llocs de funcionaris que falten sobre el mínim que hauria d’haver-hi en presons, sobre una mica menys de 3.000 funcionaris a la Comunitat.

Des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana han recordat el compromís del delegat, Juan Carlos Fulgencio, qui la setmana passada, després de reunir-se amb els representants sindicals, va avançar que traslladaria en breu les reivindicacions dels funcionaris de presons als ministeris de l’Interior i Economia.

Publicitat